lauantai 6. syyskuuta 2014

Omena-sitruunarahka pitkot




Pullataikinan ohje:

5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kaardemumma jauhetta
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja

Sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7dl vehnäjauhoja. Välikohota 10min ja lisää loput 7dl jauohoja. Tee niistä kaksi pötkö jolloin saat kaksi jätti pitkoa (itse tein nyt jättipitkot, kun halusin saada pitkot nopeasti valmiiksi, enkä jaksanut jäädä paistelemaan toista pellillistä ;) ) tai voit tehdä myös neljä pienempää pötköä jolloin saat pienemmät ja sirommat pitkot ja laita peltille, voitele ja kohota 30 minuttia


Sitruunarahka seos:

250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu

Sekoita kaikki keskenään.

Kun pötköt ovat kohonneet tee terävällä veitsellä viillot pituus suunnassa pitkoihin ja "venytä" sormin koloa ja jauhotetulla lasilla paina vieri viereen pitkä kolorivi. Laita koloon omena palat ja painele omenia kunnolla koloon. Omenien päälle sitruunarahka seos. Paista 225*c n.18min





Pilko neljä-viisi keskikokoista omenaa pieniksi paloiksi







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful