perjantai 5. syyskuuta 2014

Sitruuna-rahkapiirakka


Resepti on maku.fi sivuilta jonka puolitin, että sain pyöreeseen vuokaan sopimaan. Eli jos teet ohjeen x2 saat pellillisen tätä ihanaa piirakkaa.

Pohja:

125 g voita tai margariiniä
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl piimää
1 kananmuna

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää voisula joukkoon. Ota taikinasta syrjään puolet. Sekoita toiseen puleen kananmuna ja piimä. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Täyte:

250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu + raastettu kuori.

Valmista täyte, sekoita kananmuna, sokeri ja rahka keskenään. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori (vinkki: laita kelmua raastinraudan päälle kohdasta mistä aijot raastaa ja raastat kelmun läpi. Saat enemmän kuorta talteen. Kelmu ei raastaudu sitruunan mukana) ja purista sen jälkeen mehu. Sekoita ne sitten täytteen joukkoon ja kaada pohjan päälle. Lopuksi lisää sivuun otettu muruseos ja ripottele se rahkatäytteen päälle. Paista 200* c n.30min. NAM!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful