lauantai 4. lokakuuta 2014

Itsetehdyt täyslihapihvit


Parhaat itsetehdyt täyslihapihvit jotka valmistuvat hyvästä jauhelihasta, menee täysin lehtipihvistä. Ja kukaan ei tunnista näitä jauhelihapihveiksi. Testaa vaikka, jos et usko. Suosittelen kokeilemaan ! Ohjeesta tulee 3-4 pihviä.

Täyslihapihvit:

400g naudan paistijauhelihaa (7%-10%)
pippurisekoitusta (santa maria)
himalajan suolaa (tavallinenkin käy) 
grillimaustetta

Vaivaa jauhelihaa muutaman minuutin ajan ja jaa 3-4 osaan. Kauli leivinpaperin välissä pihvit isoiksi ja litteiksi. Laita pihvit sen jälkeen pakkaseen 10-15 minuutiksi jonka jälkeen paista voissa kuumalla pannulla tai grillissä. Mausta pihvit vasta paistaessa molemminpuolin  suolalla, pippurilla ja grillimausteella. Käännä kun lihasnesteet ilmestyvät pihvin pintaan. Tosin usein kyllä kiireen keskeellä paistan ilman pakastustakin ja onnistuvat hienosti. 

edit.25.7.2016 Nyt testattu myös broilerinjauhelihasta...
Onnistuu myös valmistaa broilerinjauhelihasta, mutta paistaminen tämän kohdalla onnistuu huomattavasti helpommin, kuin pihvi on lähes kokonaan jäinen/jäässä. Eli saa olla pakkasessa paljon pidempään, kuin naudan jauhelihasta valmistetut. Jos kuitenkin paistat sellaisen joka ei vielä ole ehtinyt jäätyä, kannattaa kastella toinen käsi vedellä millä ottaa leivinpaperin välistä pihviä kädelle ja kippaa kuumalle paistinpannulle.  Ettei pihvi takerru käteen kiinni. Pinnalle molemminpuolin suolaa, broilerimaustetta ja currya. Paisto kuumalla pannulla voissa.

4 kommenttia :

 1. Anonyymi7/22/2016

  Mitähän tulee jos käyttää muuta jauhelihaa... meillä isäntä ei tosta pelkästä naudasta ylee välitä.
  Mutta laitanpa kokeiluun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut muilla, mutta ajattelin ensi kerran kokeilla broilerin jauhelihasta :)

   Poista
 2. Kuinka pitkän aikaa näitä pitää pakastaa ennen paistamista? Jäisiksi saakka, vai antaa "taikinan" vaan kylmettyä pakastimessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. N.10-15min olen ite pitänyt pakkasessa. Tosin jätän tosi usein koko pakastuksen väliin.

   Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful