8.10.2014

Suklaakakku

Tämän ylläolevan ja allaolevan kakun tein 23cm halkasijaltaan olevaan irtopohjavuokaan jonka halkaisin kolmeen osaan jäähdyttyään. Paistoin 180'c n.45min.


Tämän allaolevan tein kolmeen eri koliovuokaan


Jälleen kerran katselin kun Sara La Fountain loihti herkkuja ja hän teki tätä ihanan tahmeaa ja suklaista suklaakakkua joten päätinpä minäkin kokeilla. NAM. Seuraavana päivänä vasta parhaimmillaan. Muunsin hieman ohjetta seuraavaksi...

Pohja:

4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaota
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2½ dl maitoa
1½ dl öljyä
2 tl vanilja-aromia
2½ dl keitettyä vettä


Täyte/päällinen:

2 dl tummaa kaakaota
7½dl tomusokeria
200g vanilja tuorejuustoa
2 tl vanilja-aromia
1 dl maitoa
n. 140-150g voisulaa

Pohja: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää kananmuna, maito, öljy ja vanilja-aromi. Sekoita hyvin. Lisää keitetty vesi ja sekoita vielä hetki. Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ite käytin 25 cm halk. olevia foliovuokia) Paista 180*c n.20min, kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin ja täytä.

Täyte: sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää tuorejuusto, vanilja-aromi, maito ja varovasti voisulaa. Kun alat täyttämään, niin anna jähmettyä jaakaapissa hetken ennenkö lisäät viimeisimmän kerroksen. Koristele haluamallasi tavalla.


Samasta kakusta tein myös toisenkin variaation:


Eli pohjaan lisäsin 
n.1 tl aitoa vaniljaa myllystä
1 rkl aitoa vaniljasokeria

Ja täytteeseen/päälliseen lisäsin 
200g maustamatonta tuorejuustoa (vanilja tuorejuuston tilalle)
1 rkl vadelma-aromia (vanilja-aromin tilalle)

Koristeeksi:
saksanpähkinöitä

Tämä vedelma versio ei ollut niin äklömakeaa, mutta molemmat olivat todella hyviä.

1 kommentti :

  1. Ihanan näköistä kakkua! Pitää testata ohje kun seuraavan kerran tulee juhlan aihetta. :-)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful