7.10.2014

Vaniljainen-Suklaaunelma






Tämä suklaakakku sai kimmokkeen, kun kävin eräässä kahvilassa jossa maistoin samantyylistä kakkua, se oli erittäin hyvää. Siinä samassa kun maistelin, niin siitä se ajatus sitten lähtikin. Halusin kokeilla kotona saanko onnistumaan samanmoista, mutta haluasin kakulle tuoda omanlaisuuttani eli vaniljan maun :P Ja tein kakulle reseptiä, niin kauan, että olin siihen itse tyytyväinen. Toinen kakku vasta oli sellainen ;) Ihanan kosteahko sisältä. Seuraavana päivänä vasta parhaimmillaan.


Pohja:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200g leivontasuklaata (käytin pirkan)
100g margariinisulaa
2 dl piimää
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
4 tl tummaa kaakaojauhetta


Päällinen:

200 g pehmeää margariiniä
500 g tomusokeria
150 g sulatejuustoa
2½ tl vanilja-aromia
n.1/4 suolaa


Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunttia kerrallaan laakealla lautasella, kunnes sulannut kauttaaltan. Lisää suklaa sula vaahtoon. Samoin piimä ja kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm halkaisijalta olevaan vuokaan ja paista 175*c 40 min (kakku pitää jäädä keskeltä hieman raa'aksi) anna jäähtyä kunnolla kylmäksi asti vuuassa ennen kuin kumoat kakun.

Valmista täyte sillä välin ja laita sen jälkeen täyte jääkaappiin kylmettymään. Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri, lisää sulatejuusto, vanilja-aromi ja suola (joka vie äkkimakeisuutta pois)

Pursota haluamallasi tavalla. Sivele kuitenkin kakun pinta ensin ohuesti kauttaaltaan täytemassalla ennen pursotusta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful