tiistai 13. joulukuuta 2016

Pehmeä piparkakku




Nämän ylläolevat kakut kuorrutin valkosuklaakreemillä.


Tällä mummoltani saamalla vanhalla reseptillä olen tehnyt tätä joka joulu. 
Tämä on ihanan pehmeää ja ihanan piparkakun makuista.






Kakku:
4½ dl vehnäjauhoja (myllärin)
3 tl neilikkaa
5tl kanelia
2 tl soodaa
3 dl sokeria (dan sukkerin, olen yrittänyt tehdä "halppis" sokereistakin, mutta niistä ei ole jostain syystä onnistunut)


3 keltuaista
2 dl maitoa
75g voisulaa

3 valkuaista 


1. sekoita jauhot, neilikka, kaneli, sooda ja sokeri keskenään
2. erottele valkuaiset ja keltuaiset
3. lisää kuiviin aineisiin keltuaiset, maito sekä voisula
4. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi taikinaan ja kääntele nuolialla varovasti sekaisin
5. paista uunin pohjalla ritilän päällä (1,8 l vuoassa) kiertoilmauunissa 175'c n.35min.
6. anna jäähtyä vuoassa kylmäksi asti ja kumoa sitten vasta kakku

Vinkki:
Tämän kakun salaisuus on onnistunut valkuaisvaahto (kupin ja vispilöiden on oltava aivan puhtaat sekä sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista, muutoin et saa siitä paksua onnistunutta vaahtoa)


Vaniljainen kuorrutus:
6 dl tomusokeria
5 rkl esim. juoksevaa flora kultaa tai voisulaa
tilkka maitoa
1 tl vanilja-aromia

1. laita tomusokeri sihvilän läpi
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. massa saa olla hyvin paksua, jotta saat näyttävän kuorrutteen
4. voit käyttää palettiveistä apuna levityksessä
5. koristele haluamallasi tavalla

Tai jos haluat tyylikkyyttä, koristele valkosuklaakreemillä :)


Valkosuklaakreemi:
1 kananmuna
2dl tomusokeria
150g pehmeää voita
70g valkosuklaata


1. vaahdota pehmeä voi valkoiseksi vaahdoksi 
2. Vaahdota eri astiassa kananmuna ja tomusokeri 
3. yhdistä vaahdot 
4. sulata valkosuklaa laakealla lautasella mikrossa 30sek. kerralla (mulla pandan valkosuklaa oli sulaa 1min 15sek päästä, mutta pidä vain 30 sek kerralla, muuten palaa) 
5. kaada suklaasula vaahtoon ja sekoita hyvin 
6. kuorruta jäähtynyt kakku 
7. tuollaisen kuvan kuvioinnin saat raidoittamalla tummalla suklaalla valkosuklaakreemin päälle ja ruokalusikalla "sotket" raidat kreemiin pyörivin liikkein. 
8. kuorrutuksien kanssa säilytys jääkaapissa. Ilman kuorrutusta säilyy huoneenlämmössä esim. pussissa.

Tämä ylläoleva kakku on kuorrutettu vaniljaisella kuorrutteella







19 kommenttia :

  1. Kauniita olet leiponut !!

    VastaaPoista
  2. Voi ihania leipomuksia! On niin kiva selailla näitä!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11/26/2016

    Miksei onnistu ns.halpissokerista?
    T. Pippan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime jouluna kokeilin tehdä kaksi eri kertaa halppis sokerista ja kakku ei onnistunut. Merkkiä en tosin muista.

      Poista
  4. Kiitos reseptistä! Ovat niin herkullisen ja näyttävän näköisiä, että aivan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Onko muuten mielestäsi eroa käyttääkö kakkuihin tavallista taloussokeria vai sirotesokeria?

    VastaaPoista
  6. Anonyymi12/13/2016

    Oi nam! Voiko näitä pakastaa kera noiden kuorrutuksien? :)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi12/13/2016

    Selvä, testaukseen lähtee, niin hyvän näköisiä ja kuulostaakin niin suussa sulavalta! Kivaa joulun odotusta tänne :) -Pauliina-

    VastaaPoista
  8. Anonyymi12/16/2016

    Minulla juuri uunissa tuo piparikakku. Ollut jo uunissa 45 minuuttia eikä vieläkään kypsä. Onko tuo oikea aika tuossa ohjeessa? Jos on niin mulla ilmeisesti vähän hitaalla käypä uuni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Paistoajat ovat aina uunikohtaisia. Omassa uunissa se on paistunut tuossa 35min, mutta äitini luona kun leivoin samaa kakkua piti paistaa 45min 😊

      Poista
  9. Mikä kuorrutus ekassa kakussa on? Näyttää kyllä niin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! Ekassa kakussa on valkosuklaakreemi 😊

      Poista
  10. Hei! Kauanko säilyy hyvänä huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman kuorrutetta meillä säilynyt 3 päivää jonka jälkeen se olikin jo syöty 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful