18.10.2016

Viinerit





Käytin torttutaikinalevyjä. Puolita levyt, voitele kananmunalla ja tee milletti vaniljakreemijauheesta kreemiä

Kreemi:

1dl miletti vaniljakreemijauhetta
1dl kylmää vettä


ja laita keskelle kreemiä kasa ja reunoille raesokeria.
Paista 225'C 10min.
Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla (marjoilla ja hedelmillä, mää käytin ihan pakaste vadelmia ja mansikoita jotka laitoin jäisenä päälle, nopsaa sulavat) ja lopuksi hyytelösokerista kiille päälle.
Raidota tummalla suklaalla ja nauti kahvikupposen kera :)
Helppoja tehdä vaikka yllätysvieraille.


Kiille:

½dl hyytelösokeria

1dl vettä


Kinuski:


2½ dl vispikermaa

1½ dl fariinisokeria
1½ tl vaniljasokeria
1½ rkl voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria n.10(-15min)min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kinuski on valmista, kun pystyt tiputtamaan lusikan kärjellä kylmään vesilasiin tipan joka ei "leviä" veteen vaan jämähtää tipasi. Ja valmiiseen kinuskiin pystyt tekemään lusikalla kuviota joka jää kinuskin pinnalle. Tosin tämä satsi on aika iso pelkille viinereille eli jos et halua käyttää kinuskia muuhun kuin viinereihin voit puolittaa ohjeen. Valmis kinuski kyllä säilyy jääkaapissa pari päivää. Ja kinuski lisätään jäähtyneen vaniljakreeemi viinerin päälle, niin että kinuski on jääkaappi kylmää. Jos teet sydämmen muotoisia, ne uunissa helposti kohoavat muodottomiksi, mutta voit varovasti painella ne takaisin muotoonsa heti kuumiltaan, niin jäävät haluttuun muotoon. Tämäkin kyseinen sydän viineri kohosi uunissa "ruman" näköiseksi, mutta noin nätti siitä tuli, kun sormilla painelin kaikki kuosit kuosiin :)




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful