tiistai 9. joulukuuta 2014

Mehukas taatelikakku




Meidän perheen suosikki. Ihanan mehukas ja pehmoinen. Ehdottomasti paras taatelikakku mielestäni. Minä kun en tykkää pähkinöistä enkä rusinoista leivonnaisissa joten tästä ohjeesta et niitä löydä ;)  Tässä ei ole mitään "ylimääräisiä" mausteita tai muita, kun haluan, että taatelikakku maistuu taatelille ja maustekakut mausteille :)

Ohje:

1pkt taatelia
3dl vettä
2dl sokeria
Nämä keitetään n.10min sellaiseksi tasaiseksi mössöksi. Välillä sekoittaen.
Kaada kulhoon ja sekaan 
200g margariinia/voita sulamaan
anna rasvan sulaa ja massan hieman jäähtyä
lisää 
2 munaa
3,5dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
sitten vaan vuokaan ja 175 astetta noin tunti

jossain ohjeissa on lisätty mausteeksi kardemummaa,kanelia ja selliasenkin ohjeen näin jossa oli konjakkia. ja yhdessä ohjeessa oli murskattu banaani taikinan joukkoon. taatelin keittoveden vois korvata myös kahvilla. Paista 175'c n.30min. Paista uunin alimmalla ritilätasolla (ritilän päällä joka on uunin pohjalla).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful