tiistai 16. joulukuuta 2014

Pikeeri









Pikeerillä on helppo saada näyttävät ja pikkutarkat  koristukset piparkakkuihin.

Ohje:

1dl valkuaisia
5dl tomusokeria
1tl etikkaa tai sitruunamehua

Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun pystyt kääntämään leivontakulhon ylösalaisin eikä pikeeri tipu kulhosta. Valmiin pikeerin värjäsin pastaväreillä. Ja pursotin 0,5mm tyllalla (koko 0). Pursotuksen voit tehdä myös pelkällä 1 litran pussillakin. Mulla kun ei ollut kuin yksi pursotuispussi ja en jaksanut pestä sitä edes takas väriä vaihdellen, niin pursotin noilla pusseilla (esim. noi alusvaatteet on pursotettu pusseilla). Muistat vain leikata ihan mini minin loven pussin kulmaan, mitä pienempi lovi sen helpompi saada ohutta nättiä jälkeä. Etikka ei maistu pikeeristä. Tästä määrästä tulee aika paljon joten tällä määrällä koristelee jo isommankin satsin pipareita tai piparitalon. Huom tuo sininen pastaväri on hirmun värjäävää. Sitä ei kannata laittaa kuin ihan pieni piste jos haluaa ihan vaaleansinistä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful