keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Suklainen-Dumlemoussekakku




Mulla muhi pitkään ajatus dumlesta tehdä kakku ja sille resepti, nooh aikani mietiskellen päätin kokeilla tuleeko mitään ja hyvin taas toimi maut yhteen ja tuli tosi herkullista. Suosittelen. Huom. muistat vain tehdä dumlemoussen edellisenä päivänä.

Pohja:

3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
1dl sokeria
1dl ruokosokeria
1tl vaniljapulveria
1tl aitoa vaniljasokeria

Vaahdota kaikki ylläolevat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon seuraavat.

1½dl öljyä
1dl vanilja-omenahilloa
2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
5tl tummaa kaakaota
2dl kiehuvaa vahvaa vanilla makuista kahvia (esim. mon amourin, saa esim.citymarketista)
1tl vanilja-aromia

Sekoita hyvin ja paista 175'c alimmalla ritilätasolla 40min


Dumlemousse:

100g dumleja
1½dl vispikermaa

Lämmitä kermaa ja dumleja kattilassa miedolla lämmöllä (mutta älä keitä) ja kun dumlet ovat kokonaan sulanneet jäähdytä mousse ja laita yön yli jääkaappiin. Kuorruta jäähtynyt kakku moussella ja koristele haluamallasi tavalla. Itse raastoin valkosuklaata päälle.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful