Tähän vähän paksumpaan pohjaan ohje reseptin lopussa.
Itse tykkään kovasti hopeatoffeesta ja turkinpippureista ja halusin yhdistää nämä kaksi samaan herkkuun, niinpä lähdin taas kokeilemaan mitä syntyy.... No tälläistähän siitä syntyi ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Näihin tuli ihan himo, kun yhden maistoi.
Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja (myllärin)
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää jäähtynyt voisula ja piimä
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. paista 150'c n.15min tai kunnes kypsää
5. kun pohja on jäähtynyt leikkaa paloiksi, mutta älä irrota toisistaan. Näin saat kauniimmat reunat paloille.
6. kuorruta piirakka ja koristele haluamallasi tavalla.
Päällinen:
100g maustamatonta tuorejuustoa
80g hopeatoffeita
1½dl turkinpippurirouhetta
3/4 dl kermaa
5dl tomusokeria
1. sulata teflonin kattilassa hopeatoffeet ja kerma (miedolla lämmöllä, kokoajan sekoittaen)
2. kun saat kaikki hopeatoffeet sulaamaan nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä
3. kaada seos leivontakulhoon ja sekoita hopeatoffee-kerma seokseen kaikki päällisen aineet (sihtaa tomusokeri) massa pitää olla aika paksua
4. kuorruta pohja
5. koristele haluamallasi tavalla. Päällisen levityksessä voit käyttää apuna esim. kosteaa palettiveistä.
Vinkki:
* käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm
* älä päästä pohjaa kuitenkaan kylmäksi asti, jotta päällinen nappaa pohjaan hyvin kiinni
* jos pohja pääsee kylmäksi asti, niin päällinen irtoaa laattana
6 kananmunaa
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja (myllärin)
4½ tl leivinjauhetta
4½ tl aitoa vaniljasokeria
3 dl piimää
300g voisulaa
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Paista 200'c n.15min uunista riippuen.
Gluteenittomana ohjeen löydät TÄÄLTÄ
mihin tulee toi turkkinpippuri sekaanko?
VastaaPoistatäytteen sekaan :)
Poista