keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kentakilainen kakku



Kakku:


Vaahdota
150 rasvaa ja
3dl sokeria. Lisää
2 munaa ja sekoita hyvin.


Sekoita seuraavat aineet erikseen ja lisää vaahtoon


4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/4dl mantelijauhetta


Lisää lopuksi kuohukermaa 1 ½ dl ja sekoita hyvin.

Paista kakku voidellussa ja korppujauhotettussa kuivakakku vuuassa 175*c 40min.


Kuorrute:


Paahda 3rkl sokeria ->anna sokerin sulaa ja hieman muuttua ruskeahkoksi, ÄLÄ kuitenkaan ruskista liikaa ettei pala!!! 


Kiehuta toisessa kattilassa (tai mikroastiassa)
50g voita
1 1/4 dl kuohukermaa ja lisää paahdettuun sokeriin ja keitä seosta 3min jolloin karamellisoituu. 


Ja lisää lopuksi kattilaan
4½dl siivilöytyä tomusokeria.


Kuorruta kakku ensin joka puolelta ohuesti ja anna jähmettyä ja kaada kuorrutetta lisää päälle jolloin saat oikein paksun kuorrutus kerroksen. Päälle voi laitta sim. valkosuklaarouhetta tai mantelirouhetta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful