keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Näin maustat yrteillä

Liharuoka

Naudanliha: rosmariini, rakuuna, timjami, kirveli ja persilja
Sianliha: oregano, salvia, timjami, rakuuna, sitruunamelissa ja basilika
Jauheliha: meirami, timjami, oregano, basilika ja sitruunamelissa
Lammas: salvia, basilika, timjami, rakuuna, rosmariini ja minttu
Poro ja riista: salvia, timjami, rakuuna, rosmariini ja basilika
Linnut: basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini ja persilja


Kalaruoka

Lohikalat: basilika, tilli, kirveli, rakuuna ja sitruunamelissa
Silakka: meirami, timjami, oregano, kirveli ja salvia
Silli: salvia, rosmariini, timjami, kynteli, meirami ja oregano
Äyriäiset: timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli ja persilja


Kasvisruoka

Tomaatti: basilika, salvia, timjami, rakuuna, oregano ja korianteri
Kurkku: kirveli, kynteli, meirami, fenkoli ja tilli
Paprika: oregano, timjami, meirami, salvia ja kynteli
Kaali: meirami, kynteli, timjami, salvia, lipstikka, kirveli, sitruunamelissa, kumina ja korianteri
Kukkakaali: oregano, rakuuna, sitruunamelissa, minttu ja kirveli
Punajuuri: salvia, timjami, iisoppi ja kynteli
Lanttu ja nauris: kynteli, salvia, meirami ja kirveli
Pavut ja herneet: basilika, timjami, kynteli, rakuuna ja rosmariini


Leipomiseen

Fenkoli, kirveli, sitruunamelissa ja minttu

Vinkki: Kokeile pestoa. Mausta ruoka vain pippurilla ja suolalla. Hienonna raaka-aineisiin sopivista tuoreista yrteistä ja pinjansiemenistä pesto ja tarjoa se erikseen.

Tämän artikkelin löysin ruokamenot.fi sivuilta ja halusin laittaa talteen :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful