keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kaura-porkkanasämpylät


Päätin tehdä kaksosillemme välipalalle tuoreita sämpylöitä ja kovaa kyytiä ne lautaselta hävisivätki. Itsekkin tuli ahmittua niitä muutama :)
Ohjeesta tulee n.18kpl


Ohje:

5dl lämpöistä vettä
4dl porkkanaraastetta 
2pss. kuivahiivaa
1rkl siirappia
2tl suolaa
1dl öljyä
3dl kaurahiutaleita
2dl ruisjauhoja
8dl pirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja

Lisää kuiva hiiva lämpöiseen veteen. Lisää porkkanaraaste, siirappi, suola ja öljy. Sekoita ja lisää kuivat aineet. Kohota uunissa 30'c 45min. Tee paksu taikinamatto jauhoja apuna käyttäen ja painele juomalasilla sämpylöiksi. Mitä vähemmän käsittelet taikinaa sen pehmeämpiä sämpylöitä saat. Jatka kohottamista n.20min lämpöisessä paikassa esim. laita kuumaa vettä lavuaariin ja laita pelti lavuaarin päälle ja liina päälle. Paista 225'c n.10min ja nauti lämpöisinä kylmn maidon kera :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful