1.5.2015

Sitruunadonitsit kick-kuorrutteella


Jäin ihan koukkuun näihin ihaniin donitsipelteihin ;) Nyt kokeilussa oli sitruunadonitsit joista sain ihanan kuohkeita ja jotain uutta kuorrutettakin halusin kokeilla ja kaapista löytyi kick patukoita. Nam hyviä tuli. Tosin mää ite tykkään hopeatoffeekuorrutteesta enemmän, jonka ohje löytyy sivun lopusta. Mut nää on näitä makuasioita ;)
Ohjeesta tuee 12kpl.


Ohje:

3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
½tl suolaa
3tl vaniljasokeria
3/4dl sokeria
2 kananmunaa
1½dl maitoa, kermaa tai piimää
6 rkl öljyä
4 rkl sitruunanmehua
2tl hienoksi raastettua sitruunankuorta


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet. Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Pursota voidellut donitsipellit piripintaan. Ja paista 200'c  n.12min. Taikina on hyvin löysää, kun täytät koloja tuki etusormella pursotuspussin kärki, kun vaihdat koloa minne pursotat. Lopputulos on kuitenkin pehmoisia donitseja joten lopussa palkitsee :) Äläkä säikähdä vaikka donitsisi näyttävät muffinseilta, kun otat uunista pois ;) Kaiverra toiselta puolelta sukkapuikolla koko reikä näkyviin ja saat muhkeat donitsit :) Kuorruta haluamallasi kuorrutteella ja koristele halutessasi. 


Kick-kuorrute:

4 kpl (a 19g) kick patukoita
3rkl kermaa

Sekoittele patukat ja kerma teflon kattilassa hiljalleen kunnes kick patukat ovat sulanneet. Nosta kattila liedeltä pois. Dippaa donitsit kuorrutteessa ja koristele haluamallasi tavalla. Tällä määrällä kuorrutti 12kpl. 






Nämä alla olevat donitsit on kuorrutettu pätkiskuorrutteella ja hopeatoffeekuorrutteella:


Pätkiskuorrute:

70g pätkiksiä
2rkl kermaa

Sekoittele teflon kattilassa hiljalleen ja kun pätkikset ovat melkein sulanneet nosta kattila liedeltä pois ja sekoittele kunnes kuorruute on tasaista. Varo ettei suklaa pala! Dippaa donitsit kuorrutteessa ja koristele haluamallasi tavalla. Tällä määrällä kuorrutti 7kpl.


Hopeatoffee kuorrute:

6 kpl (a 14g) hopeatoffee patukkaa
2rkl kermaa 

Sekoittele teflon kattilassa hiljalleen ja kunnes hopeatoffeet ovat sulanneet nosta kattila liedeltä pois. Dippaa donitsit kuorrutteessa ja koristele haluamallasi tavalla. Tällä määrällä kuorrutti 7kpl.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful