31.10.2016

Muhkut kaurasämpylät




Tässä nopea ja herkullinen ohje muhkuihin kaurasämpylöihin.
Ohjeesta tulee 14 sämpylää. 


Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42*c)
1 pss. kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
n.4 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
5 dl vehnäjauhoja 

1. sekoita veteen kuivahiiva, siirappi, suola, öljy ja kaurahiutaleet
2. lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3. leivo taikina heti sämpylöiksi  
4. huiskauta vähän sämpylöiden pinnalle vehnäjauhoja
5. kohota 40min (esimerkiksi laske lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja nosta pelti lavuaarin päälle)
6.  paista kohonneet sämpylät 225'c noin 15 minuuttia












16 kommenttia :

  1. Hei :) Otetaanko nuo muhkut siis uunista pois siksi aikaa että uunin lämpö nousee 225 asteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Ei oteta välissä uunista pois :)

      Poista
  2. Liina14.51

    Eli tuon 30 min kohottamisen jälkeen paistetaan 10 min vai sitten kun uuni on 225, paistetaan vielä 10 min?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin kohotetaan 30min, käännetään uuni 225'c ja kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan paistetaan n.10min (uunikohtainen)

      Poista
  3. Näitähän pitää testata, sen verran herkullisia nää muhkut on!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤ Nämä on kyllä ihan parhaita sämpylöitä ikinä 😋 Suosittelen kyllä 😘

      Poista
  4. no nyt ne on uunissa nousemassa ja katotaan miten onnistuu!! No saahan emäntä illansuussa maistaa töistä tullessaan ja nälissään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, et ohje lähti testiin ja ihana yllätys odottaa emäntää :)

      Poista
  5. Anonyymi22.00

    Tarviiko sekoittamiseen yleiskonetta vai meneekö käsipelillä sekaisin?

    VastaaPoista
  6. Anonyymi13.55

    Mites kohottaminen jos leipoo useamman pelillisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin kommenttisi. Pöydällä kohotan toisen pellillisen, jos teen kahdelle peltille :)

      Poista
  7. Anonyymi12.58

    Hei sie oot käyttänyt kuivahiivaa, mut paljonkohan sit tuorehiivaa laitettais?:)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi16.07

    Nämä kyllä menee testiin gluteeniton 🤗

    VastaaPoista
  9. Anonyymi16.09

    Helvi Neuvonen. Nämä menee testiin herkullisen näköistä gluteeniton 🤗

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful