maanantai 31. lokakuuta 2016

Muhkut kaurasämpylät


Tässä nopea ja herkullinen ohje muhkuihin kaurasämpylöihin.
Ohjeesta tulee joko 10kpl kunnon muhkuja tai 20 pienenmpiä muhkuja. 

Ohje:

5dl lämmintä vettä (42*c)
1 pss. kuivahiivaa
2rkl siirappia
1½tl suolaa
1dl öljyä
4dl kaurahiutaleita
5dl myllärin sämpyläjauhoja 
5dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen kuivahiiva, siirappi,suola, öljy ja kaurahiutaleet ja sekoita voimmaasti. Lisää jauhot. Leivo taikinasta tanko ja paloittele muhkuiksi. Laita pellille ja voitele vedellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle. Laita kohoamaan uuniin 40'c 30min. Jonka jälkeen käännä uuni 225'c, kun uuni on saavuttanut lämpötilan jatka paistamista n.10min (koosta ja uunista riippuen)












8 kommenttia :

  1. Hei :) Otetaanko nuo muhkut siis uunista pois siksi aikaa että uunin lämpö nousee 225 asteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Ei oteta välissä uunista pois :)

      Poista
  2. Eli tuon 30 min kohottamisen jälkeen paistetaan 10 min vai sitten kun uuni on 225, paistetaan vielä 10 min?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin kohotetaan 30min, käännetään uuni 225'c ja kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan paistetaan n.10min (uunikohtainen)

      Poista
  3. Näitähän pitää testata, sen verran herkullisia nää muhkut on!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤ Nämä on kyllä ihan parhaita sämpylöitä ikinä 😋 Suosittelen kyllä 😘

      Poista
  4. no nyt ne on uunissa nousemassa ja katotaan miten onnistuu!! No saahan emäntä illansuussa maistaa töistä tullessaan ja nälissään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, et ohje lähti testiin ja ihana yllätys odottaa emäntää :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful