tiistai 22. elokuuta 2017

Mustaherukka-suklaakakku






Tässä sellainen makupari, joka toimii loistavasti. Jopa mieheni, 
joka ei pidä mustaherukoista tykästyi tähän kakkuun. 
Ehdottomasti suosittelen! 
Ohjeen olen joskus kauan aikaa sitten löytänyt Yhteishyvästä.

Pohja:
130g voita
1½dl maitoa
4rkl tummaa kaakaota
2 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja (Myllärin)
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Kostutus:
n. 3/4 dl mehua

1. vaahdota kananmunat ja sokeri

2. sekoita keskenään voisula, maito ja kaakao ja lisää vaahtoon
3. sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää vaahtoon
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 28cm irtopohjavuokaan 
5. paista 175'c n.40min tai kunnes kypsää. 
6. jäähdytä pohja
7. pese reuna ja voitele reuna voilla, niin saat kauniin reunan, kun kakku on hyytynyt
8. kostuta pohja esim. mustaherukkamehulla (muutkin kostukkeet käy) 
9. kaada mustaherukkatäyte ja laita jääkaappiin hyytymään
10. Koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla


Mustaherukkatäyte:

3dl mustaherukkaa soseena (tarvitset 5½dl tuoreita mustaherukoita, jotka painelet sihvilän läpi)
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
1dl sokeria
2tl aitoa  vaniljasokeria

4tl liivatejauhetta
½dl vettä

1. vaahdota kerma, sokerit ja tuorejuusto 

2. lisää mustaherukkasose
3. maistele ja tarvittaessa laita lisää vaniljasokeria 
4. lämmitä vesi ja liivatejauhe, mutta älä keitä! 

Vinkki:
* käyttämäni dr. oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä.



2 kommenttia :

  1. Anonyymi6/23/2016

    Jos liivatejauheen korvaa liivatelehdellä, montako näitä pitäisi laittaa täytteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni dr. oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful