sunnuntai 30. elokuuta 2015

Täytekakkupohja ja mittataulukot




Tässä ohje sienitäytekakkupohjaan jolla varmasti onnistut. Laitan alle myös taulukon mikä helpottaa tekemään oikean kokoisen kakun henkilömäärästä riippuen. Paista kakkupohja täyttöä edeltävänä päivänä.


4 munan kakkupohja:

4 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria
4 rkl kiehuvaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta


5 munan kakkupohja:

5 kananmunaa
3 1/4 dl sokeria
5 rkl kiehuvaa vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


6 munan kakkupohja:

6 kananmunaa
3½ dl sokeria
6 rkl kiehuvaa vettä
6 dl vehnäjauhoja
2 1/4 tl leivinjauhetta


8 munan kakkupohja:

8 kananmunaa
4 3/4 dl sokeria
8 rkl kiehuvaa vettä
8 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munia ja sokeria kevyesti. Lisää kiehuva vesi hitaasti 1 tl kerrallaan. Kun kaikki kiehuva vesi on lisätty vaahdota 10min. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vähän kerralla sihvilän läpi ja vatkaa varovasti. Kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 160'C. n.50 min uunista ja vuoan koosta riippuen. (esim. 8 munan pohjaa paistoin 58min). Ensimmäisen 40 minuutin aikana älä avaa uuninluukkua äläkä pamauttele uunin vieressä kaapinovia kiinni, ettei pohja lässähdä.









Vuoan koko:
24cm            = 5 munaa
25cm            = 6 munaa
26cm            = 7 munaa
27cm-28cm  = 8 munaa
29-30cm       = 10munaa


Munien määrän riittäminen:

1  muna    = 3 henkilöä
2  munaa  = 6 henkilöä
3  munaa  = 9 henkilöä
4  munaa  = 12 henkilö
5  munaa  = 15 henkilöä
6  munaa  = 18 henkilöä
7  munaa  = 21 henkilöä
8  munaa  = 24 henkilöä
9  munaa  = 27 henkilöä
10 munaa = 30 henkilöä




Tähän kuvan 8 munan kakkuun mulla meni yhteensä väleihin ja päälle litra kermaa ja 250g maitorahkaa. Välissä lisäksi levyllinen fazerin vaaleaa maitosuklaata ja vadelmahilloa.


2 kommenttia :

  1. Anonyymi8/02/2017

    Sulatitko vai raastitko suklaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veitsellä laitoin pieniksi paloiksi. Raastamalla tulee mielestäni liian hienoa tykkään et on vähän isompia paloja.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful