30.8.2015

Täytekakkupohja ja mittataulukot




Tässä ohje sienitäytekakkupohjaan jolla varmasti onnistut. Kiehuva vesi tuo kuohkeutta ja tekee pohjasta ilmavan sienimäisen rakenteen. Laitan alle myös taulukon mikä helpottaa tekemään oikean kokoisen kakun henkilömäärästä riippuen. Paista kakkupohja täyttöä edeltävänä päivänä.


4 munan kakkupohja:

4 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria
4 rkl kiehuvaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta


5 munan kakkupohja:

5 kananmunaa
3 1/4 dl sokeria
5 rkl kiehuvaa vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


6 munan kakkupohja:

6 kananmunaa
3½ dl sokeria
6 rkl kiehuvaa vettä
6 dl vehnäjauhoja
2 1/4 tl leivinjauhetta


8 munan kakkupohja:

8 kananmunaa
4 3/4 dl sokeria
8 rkl kiehuvaa vettä
8 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. vatkaa munia ja sokeria kevyesti
2. lisää kiehuva vesi hitaasti 1 rkl kerrallaan
3. kun kaikki kiehuva vesi on lisätty vaahdota 10min
4. sekoita keskenään kuivat aineet 
5. lisää kuivia aineita vähän kerralla sihvilän läpi ja vatkaa varovasti
6. kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun vuokaan
7. paista uunin alimmalla ritilätasolla 160'C. n.50 min uunista ja vuoan koosta riippuen. (esim. 8 munan pohjaa paistoin 58min)

HUOM! Ensimmäisen 40 minuutin aikana älä avaa uuninluukkua äläkä pamauttele uunin vieressä kaapinovia kiinni, ettei pohja lässähdä.









Vuoan koko:
24cm            = 5 munaa
25cm            = 6 munaa
26cm            = 7 munaa
27cm-28cm  = 8 munaa
29-30cm       = 10munaa


Munien määrän riittäminen:

1  muna    = 3 henkilöä
2  munaa  = 6 henkilöä
3  munaa  = 9 henkilöä
4  munaa  = 12 henkilö
5  munaa  = 15 henkilöä
6  munaa  = 18 henkilöä
7  munaa  = 21 henkilöä
8  munaa  = 24 henkilöä
9  munaa  = 27 henkilöä
10 munaa = 30 henkilöä




Tähän kuvan 8 munan kakkuun mulla meni yhteensä väleihin ja päälle litra kermaa ja 250g maitorahkaa. Välissä lisäksi levyllinen fazerin vaaleaa maitosuklaata ja vadelmahilloa.


2 kommenttia :

  1. Anonyymi13.43

    Sulatitko vai raastitko suklaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veitsellä laitoin pieniksi paloiksi. Raastamalla tulee mielestäni liian hienoa tykkään et on vähän isompia paloja.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful