sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Herkkusämpylät



Tämä sämpylätaikina tehdään jääkaappiin edellisenä iltana. Ja aamulla kun heräät laitat uuniin ja saat aamiaiselle tuoreet ihanan rapeakuoriset sämpylät. Nämä hupenivat aika vauhdilla meidän aamiaispöydästä. Ohje on Sikke Sumarin jota tapani mukaan muokkasin.
Ohjeestä tulee 8 kpl isoja sämpylöitä


Ohje:
8 dl lämmintä vettä (+42'c)
1½ pss kuivahiivaa tai 3/4 tuorehiivaa
1 rkl suolaa
3dl grahamjauhoja
2dl ruisjauhoja
8dl hiivaleipäjauhoja 

1. sekoita lämmin vesi, kuivahiiva, suola, grahamjauhot ja sekoita hyvin 
2. lisää ruisjauhot ja hiivaleipäjauhoja ja sekoita 
3. älä vaivaa sekoita vain sen verran, että saat kaikki hyvin sekaisin 
4. peitä kulho ja laita se jääkaappiin 
5. aamulla nostele taikinaa kahdella lusikalla kasoja uunipeltille leivinpaperin päälle 
6. älä säikähdä, vaikka taikina on aika liisteriä, sen kuuluukin olla 
7. voit halutessasi ripotella vähän jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa pari viiltoa per sämpylä 
8. laita uuni päälle 220'c  ja laita pelti samantien uuniin. Paista n.30min (koosta ja uunista riippuen). 

Vinkki:
* varaa tarpeeksi iso kulho




8 kommenttia :

  1. Nam! Ihana aloittaa aamu itsetehdyillä lämpimäisillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta ja nämä sämpylät valmistuvat melkeinpä itsestään :D

      Poista
  2. Ja nämä menee muuten testiin ;-)

    VastaaPoista
  3. Onnistuiskohan gluteenittomana?mitähän jauhoja vois käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy testailla, lisään ohjeen sitten tähän samaan postaukseen gluteenittomanakin, kun saan sen testailtua millä toimii 😊

      Poista
  4. Santasaari Heli2/16/2018

    Heippa. Meillä kun on iso perhe niin jos teen tupla-annoksen niin meneeköhän pöydällä odottavat sämpylät pilalle sillä aikaa kun ensimmäinen satsi paistuu, kun ei ole kiertoilmauunia.

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful