torstai 15. joulukuuta 2016

Vaniljainen karpalokakku myös gluteenittomana








Taikinasta tuli todella hyvänmakuista. Joka on samalla munaton.
Ohjeesta tulee joko yhteen 1,8l vuokaan tai kahteen 7,5dl vuokaan.

Ohje:

6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
2dl kuivattuja karpaloita
2 rkl vanilja-aromia
3rkl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa


1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää karpalot, vanilja-aromi, piimä ja siirappi
3. sekoita hyvin ja lisää lopuksi voisulaa ja sekoita
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 
5. paista uunin pohjalla 175'c 1,8l vuoallista n. 50min ja noita pieniä 7,5dl vuokia n.30min tai kunnes kypsiä.


Gluteenittomana:

Ohje:
7dl vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 dl fariinisokeria
3tl soodaa
300g voisulaa
3 dl siirappia
4½ dl piimää
150g kuivattuja karpaloita
4 rkl vanilja-aromia
6tl aitoa vaniljasokeria

1. sekoita kaikki aineet keskenään
2. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan

3. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c 45min 




4 kommenttia :

  1. Anonyymi11/23/2017

    Ei taida toimia tuoreilla karpaloilla? �� niitä olis pakkasessa.

    VastaaPoista
  2. Toimii myös tuoreilla karapaloilla, laita jäisinä taikinaan :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11/24/2017

    Hei, mistä tuollaisen ihanan kakkuvuoan saa...tuo missä noita "kierteitä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Noita Nordic waren kakkuvuokia löytyy esimerkiksi Ullanunelasta tai Confetista :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful