31.12.2015

Uunibroileria ja riisiä


Helpoin tapa ikinä tehdä kanaa ja riisiä :) NAM!

Ohje:

600g broilerin natural fileitä
3 dl uncle ben's pitkäjyväistä riisiä
6 dl kiehuvaa vettä
1 liha/kasvis fondu
1 tl kurkumaa
3 tl broilerimaustetta
1 tl grillimaustetta (santa maria)
3 tl sipulijauhetta
½ tl mustapippurijauhetta tai pippurisekoitusta

Laita broilerin fileet kinkkupussiin vieri viereen ja riisit toiselle puolelle pussia. Kiehauta vesi ja sekoita sinne fondu ja mausteet, sekoita ja kaada kinkkupussiin broilereiden ja riisin päälle. Sulje kinkkupussi ja laita uuniin 150'c n.45-60min.





1

30.12.2015

Bikini piparit


Tässä hauskat erilaisemmat piparit.

Tarvitset:

sydämenmuotoisia piparkakkuja 
pikeriä
nonparelleja


Leikkaa leipoessasi sydämien kärjen tasaiseksi. Yläosista otin vähemmän pois. Alaosista enemmän.

Pikeeri:

½ dl valkuaisia
2½ dl tomusokeria
½ tl sitruunan mehua tai etikkaa (etikka ei pikeristä maistu ite käytän aina etikkaa)

Vatkaa kovaksi vaahdoksi kaikki aineet. Pikeeri on sitten valmista, kun pystyt kääntämään kupin ylös alaisin, niin että pikeeri pysyy kipossa. Värjäsin pastaväreillä. Tällä pikeeri määrällä koristelee jo isommankin satsin pipareita.




0

27.12.2015

Vadelmaunelma







Olen ihan koukussa näihin kahvikakkuihin, päässäni pyörii monen monta erilaista variaatiota ja tässä yksi niistä toteutettuna ja namkis oli aikas hyvää. Ihanan kostea ja mehevä. Ja ihanan vadelmainen. Helppo tehdä, kaikki sekaisin ja uuniin.
Ohjeesta tulee yksi 1,8 l vuallinen tai kaksi 7,5dl vuoallista.


Ohje:

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
2 dl jäisiä vadelmia
1 rkl vadelma-aromia
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäiset vadelmat, vadelma-aromi ja sekoita. Lisää piimä, siirappi ja sekoita. Ja lisää lopuksi voisula. Kaada voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Paista 175'c isoa vuallista paistoin n.50min. Pienempiä vuokia n.35min. Kokeile tikulla jotta ovat kypsiä, ennen kuin nostat uunista pois. Eri uunit paistavat erilain. Paista uunin pohjalla ritilän päällä.


Kuorrutus:

4 dl tomusokeria
1tl vadelma-aromia
4 rkl maitoa

Sihtaa tomusokeri ja sekoita kaikki aineet kesken. Kuorruta hyvin jäähtynyt kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Voi pakastaa kuorrutuksineenkin.



0

14.12.2015

Royal-suklaakakku


Kaupasta tarttui mukaan royal suklaata ja mietein jo kassalla mitä näistä taikoisin. Päätin kokeilla ja kyllä oli taas namia. Ohje on samalla munaton. Ohjeesta tulee yksi 1,8l vuokallinen tai kaksi pientä 7,5dl vuokaa. Vaikka ohjeeseen tulee piimää, se ei toki kakusta maistu, meillä ei kukaan tykkää piimästä, mutta tämä kakku sai kyllä kyytiä :)

Ohje:

6 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl soodaa
4kpl 42g:sia royal maitosuklaa suklaapatukoita -> rouhi
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g voisulaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, siirappi ja sekoita. Lisää lopuksi voisula sekoita ja lisää rouhitut suklaapalat. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175'c uunin pohjalla ritilän päällä. n.50min tai kunnes kypsää. Pienempiä vuokia paistoin 35min. Kokeile tikulla ennen kuin nostat uunista pois jotta ovat varmasti kypsiä. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin kippat sen vuasta pois.

Kakun kuorrutin juuri ennen tarjoulua fazerin  valkoisella leivontasuklaalla (100g)




0

10.12.2015

Mango-porkkanahilloke



Halusin yllättää ja ilahduttaa näin joulun alla muutamaa ystävääni tekemällä heille omatekoisia lahjoja. Yksi niistä on tämä mango-porkkanahilloke. Hilloketta voi käyttää esim. täytekakkujen ja kääretorttujen välissä. Jugurtin, viilin ja puuron kanssa tai vaikka paahtoleivän tai vaniljan jäätelön päällä. 

Ohje:

300g porkkanoita
5 dl bonne mangososetta
½ dl sitruunamehua
½dl hillosokeria

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät porkkanat ja lisää loput aineet. Keitä miedolla lämmöllä 10min ajan. Anna hetken aikaa jäähtyä ja purkita hilloke. Säilytys jääkaapissa.
0

4.12.2015

Pipari donitsit




Nyt olivat donitsit vuorossa jotka saivat ihanan piparkakun maun ylleen. Herkulliset donitsit jotka valmistuvat kädenkäänteessä ja tähän reseptiin et tarvitse edes sähkövatkainta. Ja n.15min ja sinulla on yllätysvieraille kastettavaa pöydässä. Taikinassa kaikki aineet sekoitetaan vain hyvin keskenään ja uuniin. Namskis. Ohjeesta tulee 12kpl.
Normi donitsien ohjeet löydät täältä 

Ohje:

100g piparkakkuja -> murskattuna
1 dl öljyä
4dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2dl piimää tai 2dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl piparkakkumaustetta

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja pursota voideltuihin donitsi peltien koloihin. Paista 200'c 10min. Älä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne pois uunista. Kaiverra omenaporalla toiselta puolelta kolo kokonaan esiin ja saat muhkeat donitsit. Jäähdytä ja kuorruta.

Päällä mulla näissä on 200g sulatettua fazerin valkoista leivontasuklaata. 
Osan värjäsin tomuvärillä. 






4

1.12.2015

Pipari pannari






Näin joulun alla on kiva testailla piparkakuista kaikkea mahdollista. Nyt testasin piparia pannarissa. Ja ihanasti pipari tuli pannarissa esille. Kaksosetkin tykkäsivät kovasti, oli kuulemma parasta pannaria ikinä :)

Ohje:

4 dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl aitoa vaniljasokeria
1 tl suolaa
120g piparkakkuja -> murskattuna
100g voisulaa
8dl maitoa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää voisula ja vähän maitoa. Sekoita taikinaa hyvin. Lisää maitoa vähän kerralla hyvin välillä sekoittaen. Jolloin vältät paakut taikinassa. Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja paista 225'c n.20min. Painele isolla piparimuotilla valmiista pannarista palasia. Nauti hillon ja kermavaahdon kanssa.


0

19.11.2015

Pätkis-mokkapalat



Sovelsin mokkapalojeni ohjetta. Mukavaa vaihtelua aina niille samoille mokkapaloille.

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 dl piimää
200g margariinisulaa
4 pätkistä
3tl minttuaromia

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt voisula ja piimä keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voisula-piimää. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut pätkikset ja sekoita. Paista 200'c n.15min.


Kuorrutus:

8dl tomusokeria
5rkl kaakaota (o'boy)
4rkl voisulaa
5rkl vahvaa kahvia

Sekoita tomusokeri ja kaakao keskenään. Lisää voisula ja vahva kahvi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, mutta älä anna jäähtyä kylmäksi asti silloin päällinen ei tartu pohjaan vaan leikatessa irtoa laattana.



Koristeeksi:
2 (a`18g) pätkistä
nonparellejä

Kokeilehan myös muita blogini mokkapaloja
Mokkapalat
Daim-mokkapalat
2

15.11.2015

Herkkusämpylät


Näistä sämpylöistä tuli pumpulin pehmeitä ja ovat vielä seuraavanakin päivänä ihanan pehmoisia. Pehmoisuuden salaisuus on perunamuusissa. Nämät sämpylät onnistuu joko ite keittelemästä muusista tai perunamuusijauheesta tehdystä muusista. Muista lisätä perunamuusi lämpimänä, jos on jääkaappi kylmää, niin ei lähe kunnolla kohoamaan.


Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42*c)
1 pss. kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
3 dl perunamuusia (lämmintä, käy myös muusijauheesta tehty muusi)
11dl-12dl vehnäjauhoja 

1. sekoita veteen kuivahiiva, siirappi, suola, öljy, kaurahiutaleet ja perunamuusi
2. lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3. leivo taikina heti sämpylöiksi  
4. huiskauta vähän sämpylöiden pinnalle vehnäjauhoja
5. kohota 40min
6. paista kohonneet sämpylät 225'c noin 18 minuuttia





8

9.11.2015

Vadelma-toffee leivokset



Isukkia hemmoteltiin kaksosten kanssa eilen isänpäivän kunniaksi tälläisellä herkulla jonka reseptiä olin jo hetken miettinyt... Halusin käyttää toffeeta ja vadelmaa.... Ja lähdin taas kokeilemaan ja tälläistähän siitä syntyi ja oli muuten hyväskää :) Käyttämäni mabaoun suklaa joka sisälsi merisuolaa antoi ihanan twistin.
Ohjeesta tulee 7 isohkoa leivosta.

Pohja:

5 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl perunajauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sihvilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet vähän kerrallaan ja sekoita nuolialla varovasti hyvin sekaisin. Kaada leivinpaperin päälle syvään uunipeltiin ja paista 225'c n.7min. Jäähdytä pohja.

Kostutukseen esim. laimeaa omenamehua n.1dl 
Kostuta pohja mehulla ennen täytteen laittoa.
Täyte:

Vadelmahilloa
2prk. kinuskivanukasta 
3 dl jäisiä vadelmia
100g rouhittuna maraboun keksi + merisuola suklaata (kvikk lunsj med havssalt)

2½ dl vispikermaa
½ dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl karamelli siirappia (prismasta ostin)

Päälle:

20g valkosuklaata
20g tummaa suklaata
80g maraboun keksi + merisuola (kvikk lunsj med havssalt)

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohuehko kerros vadelmahilloa. Jonka päälle kinuskivanukkaat. Vaahdota kerma, fariinisokeri, vaniljasokeri ja karamelli siirappi ja ota 2dl vaahtoa sivuun. Levitä loput kinuskivanukkaiden päälle. Ripottele rouhitut suklaapalat kermavaahdon päälle ja lopuksi jäiset vadelmat. Kääri tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin hetkeksi. Jonka jälkeen sivele sivuun otettu kermavaahto kauttaalteen tortun pintaan. Rouhi päälle tulevat suklaat hienoksi terävällä veitsellä ja kuorruta sillä rouheella torttu. Leikkaa paloiksi ja nauti. Seuraavana päivänä parhaimmillaan, kun on saanut kostua jääkaapissa kunnolla yön yli.

Vinkit:
* Pohjan tekemisessä älä käytä sähkövatkainta, kun olet saanut munat ja sokerit vaahdotettua. Vaan käytä jauhojen sekoittamiseen nuolijaa ettei vaahto lässähdä.
* laita päälle tulevat suklaat hetkeksi pakastimeen jotta ovat jäisiä, kun alat rouhimaan veitsellä niitä.
* Älä laita toiseen pitkään sivuun n.6cm matkalta lainkaan täytteitä. Muutoin kääriessä torttua täytteitä tulee pöydälle asti.
* Seuraavana päivänä parhaimmillaan.













0

5.11.2015

Kylmäsavulohipiirakka


Rakastan kylmäsavulohta ja pidempään jo kutkuttanut tehdä suolaista piirakkaa siitä. Nyt vihdoin sain sen tehtyä ja ah miten hyvää.


Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl  grahamjauhoja
125g voisulaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl kolmen sipulin kermaa
1tl mustapippurijauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja voisula ja sekoita. Painele 27cm halk. olevaan voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja esipaista 200'c 10min.


Täyte:

250g kylmäsavulohta
1 dl silputtua tuore tilliä
1dl  rucolaa (jätä isohkoiksi silpuksi)
2dl kolmen sipulin kermaa
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 silputtu punasipuli
100g puolitettuja kirsikkatomaatteja tai 100g aurinkkuivattuja tomaatteja
½ tl mustapippurijauhetta

Suikaloi kylmäsavulohi. Lisää loputkin aineet ja sekoita hyvin. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200'c 15min. Anna jäähtyä. Mielestäni parasta, kun ollut hetken jääkaapissa ja kunnolla kylmettynyt.




0

Suolapähkinä-suklaakeksit



Nämä ovat omia lemppari kekejä. Suosittelen kokeilemaan.
Ohjeesta tulee 22kpl (25g keksejä)


Ohje:

85g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
½ tl soodaa
1 tl merisuolaa
2½dl vehnäjauhoja
100g taloussuklaata
100g suolapähkinöitä

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lisää suklaarouhe ja suolapähkinät. Sekoita hyvin. Pyörittele palloiksi ja litistä pallot peltille. Paista 175'c 15min, jos haluat rapeita. Jos haluat pehmeitä paista tällöin vain 10min. Anna hetki jäähtyä ja nauti.









0

30.10.2015

Halloween namit






1 pss. halvan väiski vemmelsääri vaahtokarkkeja
100g fazerin leivonta valkosuklaata
strösseleitä
pari palaa tummaa suklaata tai candy meltsin väri suklaata


Sulata suklaa mikrossa laakealla lautasella 30 sek. kerralla, kunnes kauttaalteen sulannut. Kaada pieneen esim. jälkiruokakuppiin sula suklaa. 
Dippaa vaahtokarkit suklaassa ja anna jähmettyä hetki.
Jonka jälkeen sulata tumma suklaa tai candy meltsin värisuklaata ja laita suklaa pieneen pussiin ja pursota silmät ja suu. Anna silmien ja suunkin jähmettyä ja sen jälkeen dippaa hiukset strösseleistä.


0

20.10.2015

Suolaiset herkkukupit




Tässä vähän erikoisempi suolainen, täytteitä voit vaihdella oman maun mukaan. Itse käytin tässä mm. broileria, paprikaa, punasipulia, purjoa, fetaa ....


Pohja:

150g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
4 rkl esim. pippurikermaa (maitokin käy)


Nypi pehmeä voi, vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää lopuksi kerma. Voitele muffinsi vuokien kolot ja jauhota vehnäjauholla (pelkkä voitelukin kyllä riittää). Jaa taikina koloihin ja painele kolot kauttaalteen taikinaan vehnäjauhoja apuna käyttäen. Esipaista sen jälkeen 200'c 15min.


Kerma-munaseos:

1 kananmuna
1dl pippurikermaa
½ rkl vehnäjauhoja
1tl grillimaustetta (santa maria)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan.

Sekoita kerma, kananmuna ja vehnäjauhot.
Lisää mausteet ja sekoita.

Kun olet esipaistanut kuppeja lisää 1rkl kerma-munaseosta joka koloon.
Ja lisää täytettä päälle.


Täyte:

350g broileria (natural)
1tl broilerimaustetta
1tl currya
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
pala purjoa
½ punasipulia
50g keltaista paprikaa
100g punaista paprikaa
TAI paprikoiden sijaan 200g kirsikkatomaatteja
1-2dl fetaa
½ tl (-1tl) cayennepippuri jauhetta

Ruskista broilerit ja mausta broilerimausteella ja currylla. Suikaloi purjo ja leikkaa punasipuli isohkoksi paloiksi. Paloittele paprikat, jos käytät kirsikkatomaatteja laita aina yksi kirsikkatomaatti neljään osaan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää kuppeihin kerma-munaseoksen päälle kukkuralleen. Pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista vielä 15min 200'c.

Päälle:

1½-2dl mozzarella juustoraastetta





0

14.10.2015

Spagettia lihapullia ja kermainen tomaattisoossi



Herkkulihapullia ihanaa kermaista tomaattisoossia ja spagettia. Päälle kourallinen kirsikkatomaattia ja timjamia nam :)

Lihapullien ohje löytyy myös täältä  


Lihapullat:

500g naudan paistijauhelihaa
1 prk. kermaviiliä
½dl kaurahiutaleita
1 kananmunaa
1 sipuli
3tl jauhelihamaustetta (santa maria)
1 tl grillimaustetta (santa maria)
½tl mustapippurijauhetta

Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä (ite en aina kuullota. jos on kiire). Sekoita kermaviili, kananmuna, sipulisilppu, kaurahiutaleet ja mausteet sekaisin ja anna hetki turvota. Lisää jauheliha ja pyörittele mini pullia ja paista ne 200'c. n15min.



Kermainen tomaattisoossi:

500 g paseerattua tomaattia
2½dl mustapekka pippurijuusto kermaa (meillä lapsille tämä oli liian tulinen, mutta omaan suuhun passeli) tai kolmen sipulin kermaa 
½tl grillimaustetta (santa maria)
1 knorrin liha fondu
1 rkl vehnäjauhoja
2rkl vettä

Kiehauta paseerattu tomaatti ja kerma. Lisää liha fondu ja tee vehnäjauhoista + vedestä suuruste. Suurusta kastike ja lisää grillimauste. (jos haluat kastikkeesta paksumpaa tee enemmän suurustetta) Keittele miedolla lämmöllä hetki. 


                                                       Keitä spagettia kaveriksi.



0

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful