keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Inkiväärishotti





Näin flunssakautena meillä syödään todella paljon inkivääriä ja eipä ole flunssia meillä näkynyt. Tämä uppoa hyvin myös lapsille mehuun sekoitettuna. 

Inkiväärivesi:
200g tuoretta inkivääriä
1l vettä

1. kuori pala inkivääriä ja raasta se
2. keitä kattilassa vettä n.1 litra
3. kun vesi kiehuu nosta kattila liedeltä sivuun ja lisää inkivääriraaste sekaan
4. kansi päälle ja anna tekeytyä siellä vähintään n.1h (ite jätän usein yön ylikin ja aamulla sihtaan)
5. sihtaa inkiväärivesi kannuun sihvilän läpi
6. jäähdytä ja säilytä jääkaapissa 

Inkiväärishotti:
tilkka inkiväärivettä
1-2 rkl hunajaa
½ luomu sitruunan mehu
tarvittaessa vielä tilkka kylmää vettä

1. lämmitä hetki inkiväärivettä, jotta hunaja sekoittuu sinne paremmin
2. lisää hunaja ja sekoita
3. lisää puristettu luomu sitruunan mehu ja tarvittaessa kylmää vettä tilkka
4. sekoita ja nauti 

Inkivääritee:
tilkka inkiväärivettä
1-2 rkl hunajaa
vettä
tee pussi
(maitoa)

1. kaadan mukiin n. 2cm inkiväärivettä (lämmitä tarvittaessa, jos on kylmää)
2. lisää hunajaa, teepussi, kuuma vesi ja loraus maitoa
3. liota pari minuuttia teepussia ja nauti lämpöisenä

Lapsille:
tilkka inkiväärivettä
1/4 luomu sitruunan mehua
kylmää vettä
1-2 rkl hunajaa
(mehutiivistettä)

1. kaada lasiin n. 2 cm inkiväärivettä, hunaja, sitruunan mehu (ja mehutiiviste) ja loraus kylmää vettä
2. sekoita ja nauti

Vinkit:
* meillä tämä ainakin toimii, joten suosittelen lämmöllä
* parhaan tehon juomasta saat, kun käytät kuurina 2 kertaa päivässä vähintään viikon ajan
* säilytys jääkaapissa
* tämän nauttiminen kannattaa aloittaa heti, kun havaitset ensimmäiset vilunväreet tai muita flunssan ensioireita
* yöksi kun leikkaat valkosipulista lastuja ja laitat molempiin sukkiin ja sukat jalkaan, niin johan alkaa flunssa saada kyytiä





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful