11.10.2016

Omenapullat


Ihanat omenapullat joiden sisällä herkullista vaniljakreemiä. Kokeile ihmeessä ja ihastu sinäkin näihin. Näistä tuli lempipulliani.
Ohjeesta tulee 16kpl (50g pullia)


Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja


Vaniljakreemitäyte:
2dl milletti vaniljakreemijauhetta
2dl kylmää vettä


Päälle:
3 omenaa -> kuutioi

½ dl sokeria
1½ tl aitoa vaniljasokeria


Valmista pullataikina: sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 4dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja välikohota 10 min. Lisää sitten loput jauhot ja jatka kohottamista 30min. Itse kohotin lavuaarissa missä oli kuumaa vettä. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne palloiksi. Kohota valmiita palloja 30min. Kohotuksen jälkeen paina juomalasilla pallon keskelle kolo vehnäjauhoja apuna käyttäen (paina lasin pohjaa joka painalluksen jälkeen jauhoihin). Tee vaniljakreemitäyte ja pursota koloihin. Lisää kreemin päälle reilusti omenakuutioita ja paina niitä pohjaa kohti. Sekoita ½ dl sokeria ja 1½ tl aitoa vaniljasokeria keskenään ja ripottele viimeisenä pullien reunoille. Paista 225'c n.12min tai kunnes kypsää. Tee halutessasi vielä kiille millä viimeistelet pullat.

Kiille:
3/4 dl hyytelösokeria
1½ dl vettä

Kiehauta tasaiseksi ja annostele omenoiden päälle

Vinkit:
* mielestäni milletti vaniljakreemijauhe on parhaan makuista
* omenaa et voi laittaa liikaa joten älä säästele annostellessasi omenakuutioita. Mitä enemmän sitä parempi.
* vaniljakreemi kannatta tehdä vasta sitten, kun laitat sen heti pullien keskelle. Muutoin paksuuntuu liikaa ja on ikävä levittää.
* paistoaika on uunikohtainen







4 kommenttia :

  1. Herkkua varmasti, olen tehnyt vastaavia raparperin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Oih... taatusti herkullisia pullia! Taidanpa viikonloppuna leipoa!

    VastaaPoista
  3. Näyttää superhyviltä ja olis ihan takuulla mun pullia. Kiitos ihanasta vinkistä, täytyy kyllä muistaa. :) Oon käyttäny Sallisen kreemijauhetta, mutta täytyypä testata tuo Milletinkin.

    VastaaPoista
  4. Oikein ihania omppupullia tällä ohjeella. Voitelin vielä pullat ja laitoin sokeriseokseen vähän kanelia. Lopuksi ripottelin vielä mantelilastuja pinnalle

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful