maanantai 6. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat hampurilaissämpylät


Testasin hiljattain hampurilaissämpylöitä ja minulta toivottiin niitä useampaan otteeseen myös gluteenittomana, joten lähdin kokeilemaan miten onnistuvat ja tässä ne nyt olisivat. Kyllä maistuivat. Ohjeesta tulee 4kpl. Yhteistyössä Viljatuotte.

Hakusanat: hamburger , hampurilainen , gluteeniton hampurilaissämpylä 

Ohje:
2 dl vettä (42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1½ rkl siirappia
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 kananmuna
3/4 tl ksantaania
4 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Sekoita vesi, kuivahiiva ja psylliumi keskenään ja anna turvota hetki. Lisää joukkoon siirappi, suola, kananmuna ja öljy ja sekoita. Sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää taikinaan, sekoita ja lisää lopuksi loput jauhot. Vaivaa hetki ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle 1h. Jaa 4 osaan ja leivo sämpylöiksi ja litistä ne, kohota uudelleen 30min jonka jälkeen voitele kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Paista 225'c n. 15min tai kunnes kypsiä.  

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful