lauantai 4. kesäkuuta 2016

Raparperi-vaniljapiiras (myös gluteenittomana)





Kesän ensimmäinen raparperipiiras tehty jossa päällä ihanaa vaniljarahkaa.
Nopea tehdä ja niin herkullista.
Testaa ihmeessä ja ihastu sinäkin!


Pohja:

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
1½ dl kermaa
100g voisulaa
3tl aitoa vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja tai semperin fin mixiä

Pinnalle:

6 dl pilkottuja raparperinpaloja
aitoa vaniljasokeria
2 prk. (400g) valion vaniljarahkaa

1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää kerma, jäähtynyt voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet
3. kaada voidelluun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (halk.27cm)
4. ripottele pinnalle raparperit ja niiden päälle reilusti aitoa vaniljasokeria ja rahka 
5. sekoita rahkaa vähän purskissa, että saat siitä vähän notkeampaa ja laita lusikalla kasoja tasaisesti raparperien päälle ja lopuski varovasti levitä kasat tasaiseksi
6. paista kiertoilmamalla 175'c n.55min tai kunnes kypsää. 

Vinkki:
* korvaa puolet raparpereistä vadelmilla
* jos käytät pakaste vadelmia, niin laita ne jäisinä piiraan päälle


Gluteenittomana:



Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl margariinisulaa
3tl aitoa vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa
2 dl vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote) tai Semperin fin mixiä

Pinnalle:
2dl raparperipaloja
2tl aitoa vaniljasokeria
1 prk. (200g) vaniljarahkaa


1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää margariinisula ja kerma
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. sekoita hyvin ja kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan
5. laita pinnalle raparperipalat ja ripottele aito vaniljasokeri raparperien päälle
6. sekoita lusikalla hieman rahkaa purkissa jonka jälkeen laita pieniä kasoja kauttaalteen piiraan päälle, lopuksi levitä kasat tasaiseksi pinnalle
7. paista kiertoilmauunissa 175'c n.50min tai kunnes kypsää
8. anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Itse tein gluteenittomasta suklaasta raitoja pinnalle

2 kommenttia :

  1. Anonyymi6/16/2016

    Oli todella hyvää piirakkaa.1 Kiitos ☺ Pohjakin yksi parhaista. Riittääkö tuplaus jos tekee uunipellillisen (50 cm uuni) ?1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla, että maistui :) Kyllä luulisin tuplauksen riittävän uunipeltilliseen.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful