keskiviikko 24. elokuuta 2016

Herkulliset hampurilaiset (myös gluteenittomana)


Teki mieli hampurilaisia, mutta olin kyllästynyt niihin kaupan valmiisiin höttö sämpylöihin joten tein itse ja voi pojat miten hyviä tuli. Tässä hampurilaiset jotka päihittävät monet ravintoloiden hampparit, testaa ihmeessä ja ihastu! 



Blogistani löytyy näihin herkullisiin hampurilaissämpylöihin ohje täältä.

Gluteenittomana hampurilassämpylät löytyvät täältä.


Väliin ehdottomasti itse tehdyt
jauhelihapihvit:
600g naudan paistijauhelihaa 
1 sipuli -> silppua
2tl jauhelihamaustetta (santa maria) 
2 tl grillimaustetta (santa maria)
1 tl mustapippurijauhetta (santa maria)
halutessasi kourallinen tuoretta tilliä -> hienonna

päälle:
chili cheddaria (jukolan juusto)

1. sekoita kaikki keskenään ja vaivaa n.5min
2. jaa massa kuuteen osaan ja taputtele peltille pihveiksi
3. paista grillissä tai uunissa 225'c 10min jonka jälkeen lisää haluamaasi cheddaria päälle (oma suosikkini on chili) ja jatka paistamista vielä 5min


Kastikkeena käytin:
1 prk kermaviiliä
1pss. ranch dippijauhetta

Lisäksi väliin oman maun mukaan:
pekonia
ananasta
punasipulia
salaattia
tomaattia
suolakurkkua
ketsuppia



Kilpiperunoita hampurilaisille kaveriksi

Ohje:
700g puikulaperunoita
n.½ dl öljyä
1 tl timjamia (kuivattua)
1 tl rosmariiniä (kuivattua)
vuorisuolaa myllystä reilusti

1. kuori perunat, huudho ja kuivaa 

2. leikkaa ne siivuiksi vähän vinottain kilven muotoon
3. laita perunasiivut astiaan ja kaada päälle öljy ja mausteet
4. pyörittele hyvin kaikki sekaisin ja levitä uunipeltille leivinpaperin päälle
5. paista 200'c n.30min (uunista ja perunoiden paksuudesta riippuen)

Muitakin herkullisia ruokaohjeita löydät blogistani


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful