torstai 4. elokuuta 2016

Macaronit Toblerone- ja vaniljatäytteillä

Mieheni jäi lomille ja päätimme yhdessä kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä macaroneja. Niitä on täytynyt tehdä jo vuosia sitten, mutta on vain jäänyt tekemättä ja paljon lukenut juttua kuinka vaikeita ne ovat tehdä. Mutta nyt päätimme kokeilla, kun mieheni innostui auttamaan. Reseptiä ei ollut vaikea valita mitä lähtee kokeilemaan sillä mieleeni tuli heti tv:stä tuttu Emma Iivanainen joka teki täydelliset macaronit koko suomi leipoo sarjassa. Niitä lähdimme kokeilemaan ja todellakin se oli oikein loistava resepti. Täytteeksi kehittelimme tehdessä Tobleronetäytteen ja vaniljatäyteen jotka löytyvät reseptin lopusta. Testaa ihmeessä!Macaron-leivokset
(n. 20 kpl)

80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g erikoishienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista
(elintarvikeväriä)

Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. Erottele valkuaiset 2-3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 g valkuaista sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää halutessasi tässä vaiheessa myös elintarvikeväri. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.

Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 130 asteeseen.

Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.


Tässä vielä Emman muutamia hyödyllisiä vinkkejä:

- Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoiseksi pellille, siten että se laskeutuu pellin pohjalle tasaiseksi
- Sekoita mantelijauhe-tomusokeri seos monitoimikoneella. Tällöin massasta tulee erittäin tasaista.
- Sopiva paistolämpötila löytyy vain kokeilemalla ja se voi olla uunista riippuen mitä tahansa 130-150 asteen väliltä (meidän uunissa paras paistoaika oli 130'c. ja toisiksi alimmalla ritilätasolla uunissa, ei kiertoilmalla). Myös paistoaika voi vaihdella 15 minuutin molemmin puolin. (itse paistoimme 17-18min)
- Käytä macaronien valmistamiseen aina vaakaa.
- Marengin värjäämiseen kannattaa käyttää pasta- tai jauhevärejä.
- Voit piirtää lyijykynällä leivinpaperiin valmiiksi sopivan kokoisia ympyröitä, jotta leivoksista tulee saman kokoisia.
- Valmistele pursotinpussi ja uunipellit valmiiksi ennen taikinan teon aloittamista
- Kuorien pinnan kuivumiseen kuluva aika riippuu ilmankosteudesta, joten kokeile aina varovasti sormella onko pinta riittävän kuiva. 


Eli ohjeen löysin Painted by cakes blogista, Kiitos Emma toimivasta ohjeesta! :)

Tässä vielä täyteemme...

Tobleronetäyte:
100g toblerone suklaata
50g vaniljatuorejuustoa

Sulata vesihauteessa suklaa sulaksi ja sekota tuorejuuston kanssa.

Vaniljatäyte:
50g vaniljatuorejuustoa
1 rkl vanhanajan kastikejauhetta
2 rkl maitoa
1 tl aitoa vaniljasokeria
3/4dl tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Ja pursota täytettä kahden macarons kuoren väliin. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful