keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Omena-karpalohillo ja tyrni-omenahillo



Omatekemä omenahillo on vaan niin hyvää. Halusin kokeilla tehdä vähän erilaisempiakin hilloja ja kokeilin omenalle kaveriksi karpaloa ja tyrniä ja näistä tulikin tosi hyviä. 

Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Omena-karpalohillo:
1 kg omenoita
100g karpaloita
½ dl vettä
1 dl hillosokeria
½ dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ sitruunan puristettu mehu

Pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat. Mutta älä kuori.
Paloittele sen jälkeen omenat kuorineen.
Lisää myös karpalot ja vesi kattilaan.
Kiehauta seosta n.10-15min, välillä sekoittaen.
Lisää tämän jälkeen sokerit ja sitruunan puristettu mehu ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi.
Laita kattila ilman kantta uuniin 180'c. n.½h.
Jäähdytä hillo ja laita kylmänä lasipurkkeihin.


Tyrni-omenahillo:
1 kg omenoita
200g tyrniä
½ dl vettä
½ sitruunan puristettu mehu
½ dl fariinisokeria

Pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat. Mutta älä kuori.
Paloittele sen jäälkeen omenat kuorineen.
Lisää myös vesi ja tyrnit kattilaan.
Kiehauta seosta n.10-15min, välillä sekoittaen.
Lisää tämän jälkeen sokeri ja sitruunan puristettu mehu ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi.
Laita kattila uuniin ilman kantta 180'c n.½h.
Jäähdytä hillo ja laita kylmiin lasipurkkeihin.

Blogistani löytyy myös herkullisia omenaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Mehukkaat omenadonitsit
Vaniljainen puolukka-omenatorttu
Kaura-omenasämpylät
Helppo ja herkullinen omenapiirakka
Omenapullat

Omena-karpalohillo ja tyrni-omenahillo
Lisää herkullisia reseptejä löydät blogistani Ranteita myöjen taikinasa

2 kommenttia :

  1. Kivat herkkuohjeet :)

    Tuo uuniin laittaminen on mulle ihan uutta. Miten se vaikuttaa lopputulokseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Mielestäni tulee pehmeempää ja maukkaampaa, kun laittaa uuniin 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful