14.9.2016

Omena-karpalohillo ja tyrni-omenahillo



Omatekemä omenahillo on vaan niin hyvää. Halusin kokeilla tehdä vähän erilaisempiakin hilloja ja kokeilin omenalle kaveriksi karpaloa ja tyrniä ja näistä tulikin tosi hyviä. 



Omena-karpalohillo:
1 kg omenoita
100g karpaloita
½ dl vettä
1 dl hillosokeria
½ dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ sitruunan puristettu mehu

1. pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat. Mutta älä kuori
2. paloittele sen jälkeen omenat kuorineen
3. lisää myös karpalot ja vesi kattilaan
4. kiehauta seosta n.10-15min, välillä sekoittaen
5. lisää tämän jälkeen sokerit ja sitruunan puristettu mehu ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi
6. laita kattila ilman kantta uuniin 180'c. n.½h
7. jäähdytä hillo ja laita kylmänä lasipurkkeihin.


Tyrni-omenahillo:
1 kg omenoita
200g tyrniä
½ dl vettä
½ sitruunan puristettu mehu
½ dl fariinisokeria

1. pese omenat, poista madonsyömät ja siemenkodat. Mutta älä kuori
2. paloittele sen jäälkeen omenat kuorineen
3. lisää myös vesi ja tyrnit kattilaan
4. kiehauta seosta n.10-15min, välillä sekoittaen
5. lisää tämän jälkeen sokeri ja sitruunan puristettu mehu ja soseuta sauvasekoittajalla hillo tasaiseksi
6. laita kattila uuniin ilman kantta 180'c n.½h
7. jäähdytä hillo ja laita kylmiin lasipurkkeihin

Blogistani löytyy myös herkullisia omenaohjeita joita kannattaa kokeilla:
Mehukkaat omenadonitsit
Vaniljainen puolukka-omenatorttu
Kaura-omenasämpylät
Helppo ja herkullinen omenapiirakka
Omenapullat



3 kommenttia :

  1. Kivat herkkuohjeet :)

    Tuo uuniin laittaminen on mulle ihan uutta. Miten se vaikuttaa lopputulokseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Mielestäni tulee pehmeempää ja maukkaampaa, kun laittaa uuniin 😊

      Poista
  2. Anonyymi19.28

    Itse olen tehnyt omena-puolukkhilloa �� suosittelen... nää menee kans kokeiluun

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful