23.9.2016

Puolukkaleipä (gluteeniton)


Innostuin kokeilemaan erilaisia leipiä gluteenittomana ja nyt vuorossa oli kokeilla laittaa puolukkaa kaveriksi ja kyllä olikin hyvää.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Ohje:
4 dl vettä

1 tl kuivahiivaa
1 dl puolukoita
3rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl pellavansiemeniä
1 dl tummaa tef-täysjyväjauhoja (viljatuote)
3 dl vaaleaa jauhoseosta (viljatuote)

Sekoita veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja siemenet. Lisää puolukat ja jauhot ja sekoita hyvin. Laita taikina n.1 litran vetoiseen leipävuokaan ja kohota 1h. Paista 220*c n.45-50min 

Vinkit:
* ripottele vuoan pohjalle jauhoja hieman, ettei leipä tartu vuokaan kiinni.
* paistoaika on aina uuni kohtainen, kokeile siis tikulla milloin on kypsää.


Blogissani on myös muita herkkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa testata :) 
Omenaleipä
Porkkana pataleipä
Juustoskonssit
Parsakaali-punasoipulipiiras
Makoisa savulohipiirakka
Vuokaleipä
Hampurilaissämpylät
Kaurasämpylät
Nokkosletut

2 kommenttia :

  1. Anonyymi12.10

    Voiko tämän tehdä myös tavallisilla jauhoilla.. ruisjauhoja ja vehnäjauhoja? Löysin juuri blogisi ja ihania ohjeita. Täytyy testailla �� -Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tanja! Nyt vasta huomasin kommenttisi. Tätä en ole kokeillut tehdä vehnäjauhoversiona, suoraan jauhot vaihdettaessa en kuitenkaan usko onnistuvan. Tätä täytyykin testailla miten taipuu vahnäjauhoilla 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful