sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Herkku ravintorikasta ruokaa koko perheelleHanna Stoltin kirjoittama Herkku ravintorikasta ruokaa koko perheelle kirja ilmestyi elokuussa 2016. Hanna on holistinen hyvinvointivalmentaja, reseptiartisti, ruokakirjailija sekä web designer. Kirjasta löytyy herkullisia ja terveellisiä ohjeita. Nykypäivänä ruokavalioita syntyy kuin sieniä sateella ja moni huomaa olevansa hämmennyksissä siitä, mitä terveellinen ruokavalio oikeastaan tarkoittaa omalla kohdalla. Tämä kirja ei edusta mitään tiettyä ruokavaliota tai aatetta. 

Kirjan ohjeista ei paljoa maitotuotteita löydy. Voit kuitenkin aivan mainiosti vaihtaa esimerkiksi kookoskermavaahdon tavalliseen kermavaahtoon ja kaurajugurtin perinteiseen maitojugurttiin. 
Kirjan resepteissä käytetään makeutuksessa tavallista hunajaa tai manukahunajaa. Manukahunaja on peräisin uusiseelantisesta manukapensaasta joka kuuluu teepuuryhmään. Manukahunaja on tavallista hunajaa ravinteikkaampaa, jopa lääkinnällistä, ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja maitohappobakteereja.

Hanna Stolt suosittelee käyttämään yksinomaan ceyloninkanelia. Tavallisista kaupoista saatava kaneli on yleensä kassikanelia, joissa on yli 200-kertainen määrä kumariinia ceyloninkaneliin verrattuna. Kumariini on aromaattinen kasveissa esiintyvä yhdiste, joka on maksalle myrkyllinen.

Kirjassa kerrotaan myös spiruliinan olevan ravintorikasta, vihreää leväjauhetta, jota on helppo hyödyntää esimerkiksi smoothieissa, smoothiekulhoissa sekä raakaleivonnassa. Pieni määrä riittää antamaan ruoalle huikean vihreän värin, koska spirulinan sisältää klorofylliniä. Spirulinaa myydään jauheena ja tabletteina joissain ruokakaupoissa, mutta varmimmin löydät sitä luontaistuotekaupoista.Kirjan kaikki ohjeet on jaettu kolmeen osioon ja merkitty muutaman kategorian mukaisesti. Osiot ovat Suolaisia, Makeaa ja Makeampaa. Lisäksi kirjan lopusta löytyvät hakemistot näille eri kategorioille, joilla esimerkiksi kokonaan kasvisruokapohjaisen aterian tai lastenjuhlan tarjouilujen suunnittelu on helpompaa. Kirjasta löytyy gluteenittomia, kasvisruokia, vegaaneja ja maidottomia ja laktoosittomia. 

Suolaisista ruoista löydät monia värikkäitä herkkuja arkeen sekä juhlaan. Makeaa-osiosta löydät luontaisesti makeita vaihtoehtoja, joita voit syödä välipalaksi tai nauttia herkuttelutuokiona. Makeissa resepteissä pääroolissa ovat ihanan värikkäät hedelmät sekä hyvin nälkää pitävät pähkinät. Makeampaa-osiosta löytyvät ihanat hyvän olon herkut lasten juhliin sekä koko perheen herkutteluhetkiin.
*Kirja on saatu arvostelukappaleenaSain arvottavaksi toisenkin Herkku ravintorikasta ruokaa koko perheelle -kirjan, jos haluat osallistua arvontaan jätä alle kommenttia ja mailiosoitteesi.


Arvonta päättyy to 15.12.2016 klo:19
Toimitetaan postitse Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen.

Arvonnan voitti Sara-Maria Onneksi olkoon!! 20 kommenttia :

 1. Mukaan arvontaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mielelläni ottaisin tuollaisen kirjan :)
  mahv70@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ihania ruokaohjeita kuulostaa olevan. ❤ Olen mukana arvonnassa, jos vaikka tärppäisi hyvä joululahja minulle. ☺

  VastaaPoista
 4. Tämän toivoisin, mukana ollaan. rosmariini16@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Kirja vaikuttaa hyvältä. Mielelläni ottaisin tuollaisen!

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana! emma.sillanpaa@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Herkullisia kuvia ja mielelläni voittaisin arvonnassa tämän kirja. Maidottomia ohjeita tarvitsisin kipeästi. 😊
  noora.pylkkanen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 8. Voi ei näitä tämän päivän resepti kirjoja. Täynnä ihania kuvia ja herkullisia reseptejä. Näillä täyttäisi helposti kokonaisen huoneen :). Mukana tietty arvonnassa

  VastaaPoista
 9. Oi kivan oloinen kirja!! :) mukana siis!
  anna.bbrander@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Anonyymi12/12/2016

  Ihanan näköinen kirja! �� satu.karvola@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Mäkin haluan arvontaan!! Kuulostaa tosi hyvältä, etenkin, kun muutenkin ravitsemus ja ruokien terveysvaikutukset jne. kiinnostaa enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon voitit arvonnan! Laitatko osoitteesi minulle maililla :)
   roottyna.taikinasa@gmail.com

   Poista
 12. Mukana ihanassa arvonnassa :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa. Vaikuttaa hyvältä kirjalta hyvine resepteineen.
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa! :)
  anniina_41@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Anonyymi12/13/2016

  Arvontaan mukaan. millaste@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Anonyymi12/13/2016

  Mukana arvonnassa :).

  pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 18. Anonyymi12/13/2016

  Mukana arvonnassa.
  riina_80@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Anonyymi12/14/2016

  Mukaan arvontaan :) Onko tää muuten käännöskirja vai suomalaista alkuperää?
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful