13.12.2016

Jouluinen gluteeniton pataleipä


Pataleipä sai mausteeksi ihanan jouluiset mausteet. 
Kääri vaikka sellofaaniin ja vie jouluviemisenä.


Ohje:
4½ dl vettä (+42'c)
2tl (6g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
2 tl kuminaa
2 tl anista
2 tl fenkolia
½ dl Viljatuotteen tattarirouhetta
2 dl Viljatuotteen rouheinen jauhoseos
3 dl Viljatuotteen vaaleajauhoseos

1. sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli
2. lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin
3. ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi
4. laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30min
5. nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan
6. paista 220'c 30min kansi päällä
7. ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15min


Blogissani on paljon muitakin ihania gluteenittomia ohjeita, joita kannatta kokeilla.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful