tiistai 13. joulukuuta 2016

Jouluinen gluteeniton pataleipä


Pataleipä sai mausteeksi ihanan jouluiset mausteet. 
Kääri vaikka sellofaaniin ja vie jouluviemisenä.


Ohje:
4½ dl vettä (+42'c)
2tl (6g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
2 tl kuminaa
2 tl anista
2 tl fenkolia
½ dl viljatuotteen tattarirouhetta
2 dl viljatuotteen rouheinen jauhoseos
3 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

1. sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli
2. lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin
3. ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi
4. laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30min
5. nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan
6. paista 220'c 30min kansi päällä
7. ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15min


Blogissani on paljon muitakin ihania gluteenittomia ohjeita, joita kannatta kokeilla.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful