keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Gluteeniton suklaakakku


Ystävänpäiväksi herkullista suklaakakkua ja kuppi kahvia kaveriksi. 

Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
170g margariinisulaa
1 dl vadelmahilloa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 rkl vaniljakreemijauhetta (esim: milletti)
1 dl kylmää vettä
1 dl piimää


1. vaahdota kananmunat ja sokerit
2. lisää margariinisula ja vadelmahillo
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. lisää kylmä vesi ja piimä
5. kaada voideltuun ja jauhotettuun 23cm halk. olevaan vuokaan
6. paista 175'c n.50min
7. anna jäähty kylmäksi asti ja kumoa kakku leikkuulaudalle ja kuorruta

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata (itse käytin dammenbergin reinoa)
½ dl kermaa

1. sulata suklaa vesihauteessa
2. lisää kerma sulanneeseen suklaaseen
3. koristele haluamallasi tavalla

Vinkki:
* jos kuorrutus ehtii jämähtää, ennen kuin saat sen levitettyä, niin laita takasin vesihauteeseen

* Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote oy

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful