tiistai 28. maaliskuuta 2017

Gluteeniton kasvisgalette




Tämän galettepiirakan kaveriksi salaattia ja menee vaikka lounaasta. Loistava vaihtoehto myös juhliin suolaiseksi piiraaksi. Tämän voi tehdä halutessaan myös makeana versiona. Galette on ranskalainen rapea herkkuleivonnainen. Paista ensin kesäkurpitsaviipaleet.

Hakusanat: kesäkurpitsa, galette, kasvisgalette

Pohja:
2 dl Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoja
2dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2 tl kuivattua timjamia
½ tl yrttisuolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
100g pehmeää voita

1. nypi kuivat aineet ja voi keskenään
2. lisää seuravat aineet mukaan

2 dl juustoraastetta
2 dl curry-chili kermaa (arla lempi) 

3. kauli taikinasta kaksi isoa ohutta pohjaa

Täyte:
1 kpl (n.150g) kesäkurpitsaa

1. siivuta kesäkurpitsa ohuviksi siivuiksi 
2. lado ne peltille leivinpaperin päälle
3. ripottele päällä suolaa ja mustapippuria
4. paista uunissa 200'c 10min

350g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
½-1 punaista paprikaa
1 kevät sipuli varsineen
tilkka oliviöljyä
loraus soijaa

1. leikkaa kaali ohueksi siivuksi
2. pilko paprika ja kevät sipuli pieneksi
3. "hakkaa" valkosipuli veitsellä pieneksi muruksi
4. kuullota oliviöljyssä kasviksia n.10min tai kunnes pehmenneet
5. lisää joukkoon

150g ranskankermaa
80g chili cheddaria (Jukolan Juusto) -> kuutioi 
1 tl inkivääritahnaa
loraus soijaa (maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi)

6. kaada täyte pohjan päälle
7. laita kesäkurpitsat täytteen päälle
8. jätä pari senttiä ilman täytettä
9. käännä varovasti reuna täytteen päälle. Voit kääntää leivinpaperia apuna käyttäen
10. halutessasi laita päälle vielä puolikkaita kirsikkatomaatteja
11. paista 200'c noin 30 min

* Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy
















1 kommentti :

  1. Onpas herkkupiirakka täällä myös! Nam, maistuisi palanen tätäkin! :-)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful