torstai 23. maaliskuuta 2017

Mehevä gluteeniton omenakakku


Ystäväni ei ole koskaan oikein välittänyt omenakakuista. Syystä tai toisesta omenan koostumus on aina ollut vääränlainen. Tämä ​kakku poisti ongelman, koska palat jäävät taikinan sisään ja tekevät kakusta mehevän!

Muruseos:
50g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
2 tl aitoa aitoa vaniljas:okeria
1½tl kanelia
1½ dl Viljatuotteen vaaleaajauhoseosta

1. nypi kaikki aineet hyvin pehmeään voihin 
2. laita pakastimeen odottamaan

kuori ja pilko 4 omenaa

Pohja:
200g pehmeää voita
2dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 iso kananmunaa
1prk. (200g) kermaviiliä
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää kananmunat yksitellen hyvin völissä sekoittaen
3. lisää kermaviili ja loput aineet
4. sekoita hyvin
5. pingota leivinpaperi pohjalle
6. voitele ja jauhota pohja ja reunat 
7. kaada puolet taikinasta pohjalle, sekä puolet omenapaloista taikinan päälle ja ripottele puolet muruseoksesta omenoiden päälle
8. laita loput taikinat muruseoksen päälle sekä loput omenat ja päällimäiseksi loput muruseoksesta
9. paista 180'c n.50min
10. koristele haluamallasi tavalla

*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful