torstai 23. maaliskuuta 2017

Myllärin gluteenittomalla kaurabrunssilla
Myllärin gluteenittomalla kaurabrunssilla 9.3.2017, joka pidettiin Roster Helsingissä puitiin kevään trendejä: Terveellinen kotimainen ruoka pärjää maailmalla ja suomalaisten lautasilla.

Suomalaisesta puhdaskaurasta on tullut tärkeä osa gluteenitonta ruokavaliota. Moni on löytänyt gluteenittomuudesta ja kaurasta hyvinvointinsa perustan. 
Suomalaiselle kauralle onkin huomattavasti kysyntää sekä kotimaassa että maailmalla. Helsingin Mylly panostaa suomalaiseen kauraan ja sen innovatiiviseen jalostamiseen, kuluttajia kuunnellen.  Nyt valikoimaa on laajennettu myös gluteenittomiin kauratuotteisiin. Helsingin Mylly on myös Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja ovat valmistaneet kotimaisia luomutuotteita jo kymmeniä vuosia. Tavoitteena on saavuttaa kansainvälisesti merkittävä asema kauratuotteissa. Jo nyt tuotteita viedään yli 30 maahan ympäri maailmaa. 
- Minulle ravintoloitsijana raaka-aineiden kotimaisuus on itseisarvo ja toimintamalli. Tänä päivänä suomalaiset tuotteet eivät kuitenkaan pärjää pelkällä kotimaisuudella. Niiden on oltava laadukkaita ja niitä on osattava myydä, Roster Helsingin ravintoloitsija Kari Aihinen tiivistää. 


Myllärin gluteenittomat, suomalaisesta puhdaskaurasta valmistetut tuotteet on kehitetty suomalaiseen makumaailmaan, kuluttajien toiveita kuunnellen. Monipuolinen valikoima koostuu herkullisista aamiais-, leivonta- ja ruoanlaittotuotteista.   

Gluteeniton puhdaskaura sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Hyvinvointi on vahva megatrendi, jossa kuluttajat yhä useammin hakevat hyvää oloa ruoasta. Keliaakikkojen ohella yhä useampi terveystietoinen kuluttaja valitsee gluteenittomia tuotteita hyvän olon vuoksi. Täysjyväkaura on varsinainen supervilja ja loistava energianlähde. Se sisältää runsaasti kuituja, proteiinia, hyviä rasvoja, hivenaineita sekä vitamiineja. Kauran sisältämä liukoinen kuitu, beetaglukaani, auttaa alentamaan kolesterolia. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle uusi tuotesarja tuokin kaivatun kuitulisän: Myllärin gluteenittomien kauratuotteiden kuitupitoisuus on jopa 11–16 %.* Kuva MyllärinPienestä jauhomyllystä kansainväliseksi toimijaksi 
• suomalainen, yli 80-vuotias perheyritys,  Suomen suurin luomuviljan jalostaja, merkittävä kauratuotteiden viejä 

• innovatiivisia ratkaisuja viljasta   kuluttajille, ammattikeittiöille , leipomoille ja teollisuudelle, myös luomuna ja gluteenittomana 

• perheyrityksen arvot: vastuullisuus , yhdessä tekeminen, jatkuvuus 


Pakkohan mun oli Kapen kanssa päästä yhteiskuvaan ;) 
Kaurafalafelit n. 20 pyörykkää
100g (n. 2 dl) Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa 
20g (n. 0,5 dl) Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä  
30g (n. 0,4 dl) Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta 
16g (noin 1 dl) paahdettua sipulirouhetta 
34g (noin ½ dl) kikhernejauhoa 
2 rkl sesamtahnaa 
1 tl suolaa 
1-2 tl juustokuminaa 
4 dl kuumaa vettä

1. kuivat ainekset sekoitetaan hyvin yhteen, lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi
2. pyörykät kypsennetään joko uunissa tai pannulla öljyssä.

Näitä kaurafalafejä oli brunssilla tarjolla ja nämä olivat niin hyviä, että oli pakko laittaa ohje blogiini. Resepti on Myllärin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful