24.5.2017

Peltipulla myös gluteenittomana



Pullan himo kun iskee se on leivottava pullaa, mutta jos samalla laiskottaa, niin tämä peltipulla on oiva ratkaisu. Ihanan pehmeää pullaa, tämän pehmeäksi ei pulla enää voi tulla. Tätä voit soveltaa ihan oman makusi mukaan. Väliin voit sujauttaa kaneli-sokeria tai päälle laittaa voisilmiä (jääkaappikylmiä) , säilykehedelmiä tai hilloa.

Ohje:
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
12 dl vehnäjauhoja (Myllärin)

väliin:
kanelia
sokeria
aitoa vaniljasokeria
voisulaa

voiteluun:
kananmuna

päälle:
raesokeria
kanelia
aitoa vaniljasokeria

1. sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7 dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10 min 
3. lisää loput jauhot
4. vaivaa taikinaa sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin
5. kohota pullataikinaa 30 min
6. kaada löysästä taikinasta puolet uunipeltille leivinpaperin päälle ja painele käsin jauhoja apuna käyttäen 
7. sivele pullasudilla voisulaa reilusti
8. ripottele kanelia, aitoa vaniljasokeria ja sokeria voin päälle
9. kaada loput taikinasta sokerien ja kanelin päälle ja painele jauhoja apuna käytten kauttaaltaan
10. laske lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pelti siihen päälle 
11. kohota 30 min. voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
12. paista 225'C n.15 min tai kunnes kypsää (uunista riippuen)




Gluteenittomana:
6dl vettä
2 pss. kuivahiivaa
1 rkl psylliumia (Viljatuote)
1½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
150g voisulaa
6 dl pullajauhoseosta (Viljatuote)

väliin:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
fariinisokeria

pinnalle:
kanelia
aitoa vaniljasokeria
raesokeria

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psyllium ja anna turvota hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. levitä puolet taikinasta 20cm x 30cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle
4. ripottele pinnalle reilusti kanelia, aitoa vaniljasokeria ja fariinisokeria
5. levitä loput taikinat sokereiden päälle ja ripottele päälle vielä lisää kanelia, aitoa vaniljasokeria ja raesokeria
6. kohota 30 minuuttia
7. paista 225'c noin25 minuuttia (uunista riippuen) 



10 kommenttia :

  1. Hei, jos haluan tehdä gluteenitonta pullaa, korvaanko vehnäjauhot vastaavalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä mun täytyy testailla, mutta epäilen ettei ihan yks yhteen mene vaihtamalla jauhoja. Lisään ohjeen tähän gluteenittomana heti, kun saan sen testattua ja toimimaan :)

      Poista
  2. Anonyymi12.38

    Veden voi varmaan korvata maidolla?

    VastaaPoista
  3. Toimiiko Stevia-sokerilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta uskoisin, että toimii.

      Poista
  4. Anonyymi9.33

    Kiitos tästä reseptistä �� ehkä tulee nyt leivottua pullaa useammin ��

    VastaaPoista
  5. Voisikohan väliin laittaa vaniljakreemiä?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful