sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Frankly ja valkoiset pöytäliinatKävimme perheeni kanssa juhlistamassa minun 35-vuotispäivääni Tampereella ravintola Franklyssä. Frankly on palvellut samassa paikassa Hämeenpuiston kupeessa jo 14 vuotta. Puolitoista vuotta sitten syksyllä 2015 Frankly remontoitiin täysin omistajan vaihdoksen yhteydessä. Omistajana tällä hetkellä on Jörg Widmann, joka omistaa myös keskustassa ja Hervannassa sijaitsevat texmex ravintolat Zarillot. Remontissa Franklyn ilmettä muutettiin valoisemmaksi ja modernimmaksi. Frankly on lähellä Tampereen työväen teatteria, joten Franklyyn mennäänkin usein syömään ennen teatteriin menoa. Franklyssä tarjoillaan myös lounasta arkisin kello 11-15 ja järjestetään tarpeen mukaan ryhmille tilaisuuksia. Viime kesänä Frankly sai myös noin 30 paikkaisen terassin, jonne koko ruokalistan saa pöytiin tarjoiltuna. Jos siis etsit vähän tasokkaampaa ravintolaa lounaalle tai illalliselle, niin suosittelen Franklya ehdottomasti.


Alkuun saimme ihanan tuoretta Elovainion leipomon moniviljapolakkaa, joka tarjoiltiin oliivitahnan eli tapenadan kanssa, joka on tehty oliiveista, valkosipuulista ja oliiviöljystä ja tämä resepti on vanhan Franklyn ajoilta käyttöön jäänyt resepti.


Pitkään pohdein uutta Ala Carte listaa, joka oli juuri maanantaina julkaistu. Ruokalista muuten vaihtuu Franklyssä neljä kertaa vuodessa, jonka ideoi ravintolapäällikkö Johanna Palo sesongin raaka-aineita hyödyntäen. Mietein pitkään kumpaan annokseen päädyn savustajan broileriin vaiko ylikypsään porsaankylkeen. Tarjoiliamme Ronja suositteli minulle tuota uunissa pitkään paahdettua porsaankylkeä, johon sitten päädyin. Enkä kyllä katunut valintaani, sillä liha oli ihanan mureaa. Annos tarjoiltiin valkosipuli-sinaappiglaseerauksella, pölkkyjuureksilla ja omena-palsternakkahillokkeella. Lisukkeeksi valitsin friteerattuja uusia perunoita.


Toinen kaksosistamme mietti myös savustajan broilerin ja perinteisen pippuripihvin välillä kumpaanko päätyy maistelemaan. Hän valitsi pitkän pohdinnan jälkeen perinteisen pippuripihvin, koska ei ollut vielä sellaista maistanut missään. Pippuripihvi oli tietysti tehty härän sisäfileestä annoksessa oli myös kermalla pehmennettyä konjakki-pippurikastiketta, kauden kasviksia ja ranskalaisia lisukkeena. Olin hyvin varauksellinen pojan valintaan sillä itse, kun viimes eri ravintolassa käydessämme valitsin pippuripihvin, se oli ihan kamalaa. Pyysin pientä maistipalaa pojalta ja yllätyin todella paljon miten ihanan mureaa se oli. Ehkä nyt jatkossakin uskallan tilata pippuripihviä ravintoloissa 😉Toinen kaksosistamme nautti hiillostettua lohta ja hänen valinta oli heti selvä, sillä hän rakastaa lohta. Annoksessa kaverina oli paistettuja jättirapuja, jotka olivat tosi hyviä. Niistä saimme pienet maistipalat ja olimme kaikki yhtämieltä, miten herkullisia olivat. Annoksessa oli myös kermaista dijonkastiketta ja pölkkyjuureksia sekä listalta valitsi ranskalaiset lisukkeeksi. 
Mieheni valitsi paistettua siikaa, jossa kaverina oli kevätsipuli-sitruunavoikastiketta ja vihreää parsaa lisukkeina friteerattuja uusia perunoita. Kalat Franklyyn tulee Kauppahallin Nygrenin tiskiltä. 

Jälkkäriksi miesväki valitsi Franklyn suklaakakkua, joka on valmistettu täyteläisestä belgialaisesta suklaasta, joka oli hyvin tuhtia. Itse valitsin valkosuklaalla maustettua pannacottaa raparperihillokkeen kanssa, tämä oli ihanan raikas. Kaikki olimme hyvin tyytyväisiä annoksiimme ja palveluun, joten en voi muuta, kuin lämmöllä suositella paikkaa.
* Yhteistyössä Frankly

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful