tiistai 1. elokuuta 2017

Mokka-appelsiinijuustokakku & Nespresson Lattissima Touch -kone




Erikoiskahveja rakastavana olin todella onnellinen saadessani ihan ikioman erikoiskahvikoneen. Tykkään hemmotella itseäni kahviloissa erikoislateilla makusiirappien kera. Nyt minun ei tarvitse enää lähteä kahviloihin asti, vaan voin tehdä herkullisia hemmottelukahveja kotonani ja istahtaa sohvalle tai terassille nauttimaan ne hyvässä seurassa. Tämä Nespresson Lattissima Touch -kone on todella kätevä, jossa on 6 esiohjelmoitua painiketta, yhden painalluksen maitojärjestelmä, nopea kuumennus 25 sekunnissa, 19 baarin paine ja automaattinen virrankatkaisu. Tällä pystyy tekemään cappuccinoa, lattea, mustaa kahvia, ristrettoa, espressoa, lungoa sekä kaakaota. Maitovaahdon koostumusta voit helposti säätää. Manuaalisella puhdistustoiminnolla saat helposti puhdistettua koneen joka käytön jälkeen. Koneessa on liukuva tippa-alusta, joten voit käyttää monenkokoisia kuppeja, suurin korkeus kuitenkin on noin 14,5 cm. Helppokäyttöinen kone, jopa kaksosemmekin oppivat hetkessä tekemään kaakaota itselleen.  Yhteistyössä Nespresso


Mokka-appelsiinijuustokakku (seuraavana päivänä parhaimmillaan)
Pohja:
200g digestive keksejä
70g voita

1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään
4. painele 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle pohjaksi

täyte:
1 annos (noin 1/3dl) espressoa
200g appelsiinituorejuustoa
1½ dl vispikermaa
250g maitorahkaa
3 tl aitoa vaniljasokeria
½ dl fariinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin puristettu mehu

1 annos (noin 1/3 dl) espressoa
2½ tl liivatejauhetta

1. tee espresso ja anna jäähtyä
2. sekoita keskenään tuorejuusto, vispikerma, maitorahka ja sokerit
3. pese huolella appelsiini ja raasta siitä kuori 
4. purista appelsiinistä mehu
5. lisää appelsiiniraaste ja mehu täytteeseen ja sekoita hyvin
6. kiehauta 1 annos espressoa ja liivatejauhetta 
7. kaada liivate ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan sekoittaen
8. anna hyytyä vähintään 4h

9. koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua





Salted caramel latte:
esim. envivo lungo -kapseli (muutkin kapselit käyvät)
1rkl salted caramelli -siirappia (Modo)

1. työnnä liukuva tippa-alusta sisään
2. aseta korkea kuppi alustalle
3. aseta kahvikapseli koneen sisälle
4. kaada caramel -siirappi kuppiin ja käännä maitovaahtonappi täysin vasemmalle, jolloin sieltä tulee ohutta maitovaahtoa. Siirappi sekoittuu parhaiten ohuempaan maitovaahtoon. Valuta hetki maitoa ja käännä maitovaahtonappi täysin oikealle jolloin maitovaahto paksuuntuu ja saat upean paksun vaahdon
5. lopuksi vielä sekoita hieman kahvia ja nauti


Salted caramel kaakao:
2-3 tl kaakaojauhetta (O`boyta)
1 rkl salted caramel siirappia (Modo)
maitovaahtoa

1. laita kuppiin kaakaojauhe ja siirappi
2. käännä maitovaahtonappi ihan vasemmalle ja valuta ohutta maitovaahtoa hetken aikaa samalla sekoittaen
3. hetken päästä käännä maitovaahtonappi oikealle, jotta saat kunnon paksun vaahdon kaakaoon







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful