torstai 10. elokuuta 2017

Pikapullat myös gluteenittomana







Halusin yllättää kaksosemme näin ensimmäisen koulupäivän kunniaksi mehevillä uunituoreilla pullilla ja teeleivillä. Molemmat reseptit ovat helppoja valmistaa. Kaikki aineet sekaisin, vuokiin ja uuniin. Ohjeesta tulee pullia 10 kpl. 

Ohje:
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
2½ dl piimää
1 kananmuna

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää loput aineet
3. sekoita hyvin
4. laita muffinsivuoat muffinsipeltin koloihin ja laita taikinaa vähän pohjalle, että pohja peittyy 
5. päälle vaniljakreemiä, omenapaloja sekä kanelia
6. lopuksi vielä vähän lisää taikinaa, päälle omenasiivuja sekä kanelia ja raesokeria
7. paista 225'c noin 15 minuuttia uunista riippuen 

Väliin:
2½ dl kylmää vettä
1½ dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)
3tl aitoa vaniljasokeria

1 omena
kanelia

Päälle:
Raesokeria

1. sekoita vesi, aito vaniljasokeri ja kreemijauhe hyvin keskenään
2. kuori ja pilko omena pieneksi palasiksi

Vinkki:
* voit laittaa pulliin myös vaniljakreemin kaveriksi marjoja tai hilloa  
* voit ripotella lisää raesokeria valmiiden pullien päälle, jos uunissa repeilevät kovasti
* uunituoreena parhaimmillaan, jos uunituoreena syödään kannattaa lusikalla syödä sillä kreemi on lämpöisessä pullassa vielä sen verta löysää
* itse käytin amerikanmuffinsivuokia
* gluteenittomissa pehmeimpiä pullia tuli Semperin Fin Mixiin tehtynä



Gluteenittomana
Ohje:
4 dl Semperin Fin Mixiä TAI 4 dl Viljatuotteen pullajauhoseosta
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
3 dl piimää
1 kananmuna

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää loput aineet
3. sekoita hyvin
4. laita muffinsivuoat muffinsipeltin koloihin ja laita taikinaa vähän pohjalle, että pohja peittyy 
5. päälle vaniljakreemiä, omenapaloja sekä kanelia
6. lopuksi vielä vähän lisää taikinaa, päälle omenasiivuja sekä kanelia ja raesokeria

7. paista 225'c noin 15 minuuttia uunista riippuen

Väliin:
2½ dl kylmää vettä
1½ dl vaniljakreemijauhetta (Milletti)

3tl aitoa vaniljasokeria

1 omena
kanelia

Päälle:
Raesokeria

1. sekoita vesi, aito vaniljasokeri ja kreemijauhe hyvin keskenään
2. kuori ja pilko omena pieneksi palasiksi



6 kommenttia :

  1. Kiitos ohjeesta!
    Nyt on pullat uunissa gluteenittomana. Tein kaksinkertaisen annoksen ja sain 23 pullaa, joten nyt jää minulle päiväkahville ja illaksi miehelle ja minulle vielä maistiaiset. Ihanan helppo ja näyttää ainakin nousevan hyvin.
    Päivi

    VastaaPoista
  2. Maukkaita olivat,täytteinä vaniljakreemi ja omenahillo.Vieraat lähtivät leivontaohje mukanaan👍

    VastaaPoista
  3. Voiko vaniljakreemin tehdä Sallisen kreemijauheesta tai varmaan voikin mutta mahtaako tulla liian tönkköä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä, mutta vettä tarvitsee tosiaan enemmän.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful