25.10.2017

4,8L KitchenAid artisan yleiskone KSM175





*Kaupallinen yhteistyö Kitchenaid
Yleiskone on ollut haaveissani jo kauan, sillä jonku verran tulee leivottua 😉 Merkistäkin olin sen verran tarkka minkä keittiööni haluan, että sen pitää olla kestävä KitchenAid, joka on tyylikäs, helppo puhdistaa ja käyttää. Jossa ei ole turhia muoviosia, jotka menee rikki helposti. Ainut muoviosa on lisävarusteena tullut läpinäkyvä kaatonokka, joka hieman itseä mietityttää, mutta onneksi niitäkin saa varaosina ostaa, jos se rikkoutuu. Nyt keittiössäni komeileekin koko komeudessaan mallin KSM175 yleiskone, jossa on enemmän lisätarvikkeita, uusi design sekä erinomainen suorituskyky ja suoraveto. Olin yllättynyt miten hiljainen kone on. Ei tehohäviöitä moottorin ja lisävarusteiden tai -laitteiden välillä. Saatavilla useissa tyylikkäissä ja kauniissa väreissä, josta jokainen varmasti löytää mieleisensä, itselle valitsin pistaasin värisen. Tämän mallin mukana tulee: 3 litran ruostumaton teräskulho, joka täydentää 4,8 litran vakiokulhoa, jossa on hyvä tehdä pienempiäkin taikinoita tai esimerkiksi kasvispihvimassan eikä tarvitse sotkea aina iso kulhoa. Joustavareunainen sekoitin, joka soveltuu useampien taikinoiden sekoittamiseen ja vetää seoksen paremmin kohti terää, jolloin kaapiminen on tarpeetonta. Yksiosainen läpinäkyvä kaatonokka, joka ehkäisee roiskumista, jonka avulla on helppo kaataa ainekset jo koneen pyöriessä kulhoon, tätä ei saa pestä koneessa. 4,8 L ruostumaton teräskulho, jossa on ergonominen kahva. Tässä voi käsitellä jopa 1 kg:n jauhoja ja 12 keskikokoista munanvalkuaista. Lankavispilä, jota käytetään kananmunien, munanvalkuaisen ja kerman vatkamiseen sekä dippikastikkeiden sekoittamiseen, tätäkään ei saa pestä koneessa. Taikinakoukku hiivataikinan sekoitukseen ja vaivaamiseen, joka on valmistettu alumiinista ja pinnoitettu nailonilla tarttumattomaksi. Käytä aina hiivataikinoita tehdessäsi taikinakoukkua sekä nopeutta 2Muiden nopeuksien käyttö saattaa helposti lisätä laitevian riskiä. Sekoitin raskaisiin seoksiin kakkuihin, pikkuleipiin ja perunamuusiin. Leivon paljon, mutta tämän yleiskoneen tultua keittiööni täytyy myöntää, et leivon vieläkin enemmän, suosittelen todellakin!

Lisävarusteina löytyy mm.
Lihamylly 
4,8 litran kulho 
3 litran kulho 
Sitruspuristin 
Lankavispilä 
Makkarantäyttö putkilo 
Taikinakoukku 
Raviolikone 
Syöttölautanen 
Sekoitin 
Jäätelökone 
Syöttönokka 
Viljamylly 
Pehmeäreunainen vatkain





Kasvispihvit:

Ohje:
350g porkkanoita
200g juuriselleriä
250g palsternakkaa
2 pientä sipulia
2 dl cheddar juustoraastetta (Jukolan Juuston)
3 pientä kananmunaa 
3 tl paprikajauhetta
1 tl yrttisuolaa
½ tl himalajan hienoa suolaa
½ dl vehnäjauhoja tai ½ dl gluteenitonta jauhoseosta, perunakuitua tai mantelijauhoja 



Paistamiseen:
voita (tai öljyä)



1. raasta juurekset
2. hienonna sipulit
3. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
4. paista voilla miedolla lämmöllä kunnes kypsiä (n.5min per puoli, välillä kääntäen)




Vinkki:
* voit raastaa juurekset jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Ja kun tulet töistä ja haluat saada nopeasti ruoan valmiiksi lisäät vain loput aineet ja paistat.






4 kommenttia :

  1. Minä olen pudottanut monta kertaa muovisen kaato-osion laattalattialle ja ollut varma, että NYT se menee rikki, mutta ei ole ihme kumma mennyt ja kone on sentään ollut tuossa varmaan 6-7 vuotta käytössä. Pidän koneesta todella paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että kaatonokkakin on kuitenkin kestänyt hyvin. Omaani olen pidellyt kuin kukkaa kämmenellä :D Ja kone todella on ihan huippu, rakastan sitä!

      Poista
  2. Anonyymi8.33

    Hei,
    Osaisitko kokeneena leipojana ja yleiskoneen käyttäjänä auttaa pulmassani? Meillä on uusi Kitchen aid Artesan kone. Muuten menee hienosti, mutta en saa hiivataikinoita onnistumaan. Sitkoa ei muodostu riittävästi. Taikinat nousevat ylös taikinakoukkua pitkin. Mitä teen väärin? Kiitos
    katjak

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ekana tulee mieleen, että minkä kokoista taikinaa olet yrittänyt tehdä? Puolen litran taikinat onnistuu parhaiten jolloin taikina ei lähe nousemaan koukkua pitkin. Minä yleensä siis teenkin vain puolen litran taikinoita, toki joskus teen litrasiakin, mutta silloin vaivaan ihan vikat jauhodesit käsin juurikin siitä syystä, kun se lähtee muutoin nousemaan koukua pitkin. Ja litrasen taikinoihin saa huonosti sitkoa, koska ei se taikina mahu pyörimään siellä kunnolla. Puolen litran taikinoihin olen kyllä saanut sitkoa. Toivottavasti tästä oli sinulle edes vähän apua :) <3

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful