torstai 12. lokakuuta 2017

Parhaat gluteenittomat porkkanasämpylät


Jätin taikinan tarkoituksella löysäksi, jotta varmasti tulee pehmoisia leipäsiä. 
Taikina nostellaan lusikan avulla peltille ja hiivaa laitoin myös enemmän ja se todella toimi. 
Mehukkaan pehmoisia leipäsiä sain ottaa uunista pois 😋

Ohje:
2½ dl vettä
200g porkkanaraastetta
1½ tl psylliumia (Viljatuote)
1 pss. (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (esim. Semper, Provena)
½ dl öljyä
4 dl Semper mix med fiber

1. raasta porkkanat
2.sekoita vesi ja psylliumi ja anna turvota hetki
3. lisää loput aineet 
4. sekoita yleisvatkaimella 5 minuuttia
5. nostele lusikalla leivinpaperin päälle
6. kohota 45min
7. paista 225'c n.15 minuuttia

2 kommenttia :

  1. Porkkanasämpylät ovat ihania! Täytyykin testata niitä myös tällä gluteenittomalla versiolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulehan sitten kertomaan mitä pidit :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful