12.10.2017

Parhaat porkkanasämpylät, myös gluteenittomana




Kuohkeat sämpylät, joissa porkkanaraaste ihanasti mehevöittää sämpylöitä ja antaa makeutta. Gluteeniton versio löytyy reseptin lopusta.



Ohje:
400g porkkanoita
5dl vettä (+42c')
1pss. (11g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl öljyä
3 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
noin 9 dl vehnäjauhoja

1. raasta porkkanat
2. lisää lämpöiseen veteen kuivahiiva, hunaja, suola ja sekoita
3. lisää porkkanaraaste, öljy ja kaurahiutaleet
4. lisää lopuksi jauhot
5. vaivaa yleiskoneella kaikki hyvin sekaisin 
6. pyörittele heti sämpylöiksi 
7. huiskaise jauhoja vähän pintaan ja kohota 40min
8. paista 225'c n.15min


Gluteenittomat porkkanaleipäset:

Tein saman taikinan puolet pienempänä ja gluteenittomana, mutta jätin taikinan tarkoituksella löysäksi, jotta varmasti tulee pehmoisia leipäsiä. 
Taikina nostellaan lusikan avulla peltille ja hiivaa laitoin myös enemmän ja se todella toimi. 
Mehukkaan pehmoisia leipäsiä sain ottaa uunista pois 😋

Ohje:
2½ dl vettä
200g porkkanaraastetta
1½ tl psylliumia (Viljatuote)
1 pss. (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (esim. Semper, Provena)
½ dl öljyä
4 dl Semper mix med fiber

1. raasta porkkanat
2.sekoita vesi ja psylliumi ja anna turvota hetki
3. lisää loput aineet 
4. sekoita yleisvatkaimella 5 minuuttia
5. nostele lusikalla leivinpaperin päälle
6. kohota 45min
7. paista 225'c n.15 minuuttia

2 kommenttia :

  1. Siis aivan täydellisen kuohkeita sämpylöitä, tuli nälkä jo kuvasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kaunis kiitos 🤗❤️

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful