11.4.2019

Pätkiskakkua pätkiskuorrutteella



*Kaupallinen yhteistyö GRAMin kanssa

Jos keittiösi kaipaa uutta, kurkista GRAMin uusi kodinkonevalikoima. Jos et tunne merkkiä, niin se on yli satavuotias kodinkonevalmistaja. Jolta saat ajattoman tyylikkäät kodinkoneet niin keittiöön kuin pyykinpesuun järkevään hintaan. Keittiökoneet näyttävät hyvältä erilaisissa keittiöissä ja hoitavat kotikokkailijan tarpeet kätevästi.

Pääsiäisen lähtestyessä helppo ja täyteläisen pehmeä pätkiskakku resepti on paikallaan. Kakun sisältä löytyy pätkistä ja päällä on lisää pätkistä, pätkiskuorruteessa. Helppoa ja herkullista. Aloita kuorrutteen teolla.


Kuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
5 kpl (a`18g) pätkiksiä
200g vaniljatuorejuustoa
1 tl aitoa vaniljasokeria

1. lämmitä miedolla lämmöllä kerma ja pätkikset (älä kuitenkaan keitä)
2. anna jäähtyä jääkaappi kylmäksi
3. vaahdota kerma-pätkisseos
4. lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri




Pohja:
5dl vehnäjauhoja (TAI 4 dl Semperin fin mixiä)
3dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5rkl kaakaota (o`boyta)
200g jäähdytettyä voisulaa
6 kpl (a`18g) pätkiksiä
200g bulgaarian jugurttia
3 kananmunaa

1. sulata voi
2. pilko pätkikset pieneksi paloiksi
3. sekoita kaikki aineet keskenään
4. vatkaa hetki taikinaa kuohkeaksi 
5. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan
6. paista kiertoilmauunissa 175'c n. 45min, kunnes kypsää (uunitoiminnolla paistaessa nosta lämpöä n.25'c)
7. annan kakun jäähtyä kunnolla ja kuorruta
8. koristele haluamallasi tavalla




Löydät GRAMin myös facebookista













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful