keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Maukas makaroonilaatikko



Rakastan makaroonilaatikkoa, mutta inhoan, jos se on jäänyt mauttomaksi. Tässä ihanan maukas ja mehevä makaroonilaatikon ohje.
Ohjeesta tulee 8 annosta 

Ohje:

300g makarooneja
500g naudan paistijauhelihaa
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl paprikajauhetta
3 tl sipulijauhetta
3 tl kasvismaustetta haudutettaviin ruokiin (meira)
2 knorr liha fondia
7dl maitoa
2 kananmunaa

1. keitä makaroonit kypsiksi
2. valuuta vesi makarooneista pois ja lisää 1 liha fondi
3. ruskista jauheliha ja lisää mausteet
4. lisää lopuski toinen liha fondi ruskistetun jauhelihan sekaan
5. lisää makaroonit ja jauheliha vuokaan
6. sekoita maito ja kananmunat keskenään ja kaada lopuksi vuoan päälle
7. paista 170'c 1h









0

tiistai 15. tammikuuta 2019

Karjalanpiirakat



Karjalanpiirakat jotka ovat juuri otettu uunista ja voideltu voisulalla katoavat nopeasti peltiltä, en tiedä ehkä mitään muuta niin hyvää, kuin itse tehdyt rapeat karjalanpiirakat. Isotöisiähän nämä on tehdä, mutta lopussa kyllä palkitsee. Riisipuuron voit tehdä, vaikka edellisenä päivänäkin jo jääkaappiin. Ohjeesta tulee noin 25-27 kpl.


Riisipuuro:
1 litra maitoa
2dl myllyn paras puuroriisiä
1tl suolaa
4rkl voita

1 kananmuna

1. maitopohjaiset puurot keittelen aina haudutuskattilassa jolloin aikaa jää muuhunkin, kuin puuron vahtimiseen ettei pala pohjaan. Kiehauta maito, lisää riisit ja sekoittele
2. puuro saa olla aika paksua, itse keitin puuroa n.50min ja huomaa että puuro sakenee vielä hiukan, kun jäähtyy
3. muista sekoitella välillä
4. kun puuro on valmista lisää suola ja voi
5. lisää raaka kananmuna kylmään riisipuuroon, joka auttaa ettei puuro kuohu uunissa rumasti


Kuoritaikina:
4 dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2dl vettä
20 g voisulaa

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää vesi ja vaivaa
3. lopuksi lisää voisula
4. kauli taikinasta taikinamatto ruisjauhoja apunakäyttäen
5. paina juomalasilla piirakka aihiot
6. kauli soikeiksi 10cm x 15 cm kokoisiksi 
7. laita puuroa piirakoihin, kuitenkin reunoille jättäen rypytysvaran
8. rypytä ja paista 275'c noin 12 minuuttia
9. voite lämpimät piirakat voisulalla 
10. tee kaveriksi munavoita ja nauti














2

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Helpot ja herkulliset marmeladit




Marmeladit ovat ihania viemisiä kyläpaikkaan tai lahja joulun alla. Olen aina luullut, että marmeladi on vaikeaa tehdä, mutta ei se ollutkaan vaan erittäin helppoa. Kuivumisessa vaan menee pari päivää, että voi namit sokeroida, mutta muuten tulevat kyllä ihan käden käänteessä. Marmeladit voit valmistaa mistä marjasta tai mehusta vain, mutta aidon maun saat käyttämällä marjoja, joista puristat mehun sekä hilloista voi tehdä myös.


Ohje:
1½dl tyrnimehua (tarvitset 5 dl tyrninmarjoja) tai muita marjoja/mehua
4 dl vettä
2 dl hillosokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl agas agar hiutaleita (saa mm. apteekista)

Sokerointiin:
erikoishienoa sokeria

1. purista marjoista mehu
2. kiehauta mehu, vesi ja sokerit
3. ripottele kiehuvaan seokseen agar agar hiutaleet
4. keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 3 minuuttia
5. kaada seos noin 20cm x 28cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle, anna jäähtyä huoneenlämmössä muutama tunti 
6. leikkaa muotilla marmeladipalat tai veitsellä paloiksi
7. anna marmeladin kuivua muovisen leikkuulaudan päällä huoneenlämmössä kaksi-kolme päivää 
8. sokeroi erikoishienolla sokerilla ja tarjoile

Vinkki:
* sokeroi aluksi muutama ja anna hetken aikaa olla leikkuulaudan päällä, jos sokeri lähtee sulamaan, niin marmeladi ei ole vielä täysin kuivunut eli anna kuivua vielä seuraavaan päivään asti. Itsellä kuivuminen vaati kolme päivää




2

maanantai 17. joulukuuta 2018

Paras saaristolaisleipä






Meijän jouluun kuuluu ehdottomasti saaristolaisleipä. 
Nämä ovat helppoja tehdä. 
Kaikki aineet vain sekaisin ja uuniin. 
Ihanan maukkaita ja pehmoisia. 
Ohjeesta tulee 2 kpl 

Ohje:
1 litra piimää
2 dl siirappia
3 dl vehnärouhetta
3 dl ruisleseitä
1½ rkl soodaa
1 rkl suolaa
2 dl tuoppi kaljamaltaita
½ dl fariinisokeria
2 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
7 dl vehnäjauhoja


Siirappivesi:
½ dl vettä
1 rkl siirappia

1. sekoita piimä ja siirappi keskenään 
2. sekoita kuivat aineet keskenään, lisää piimän sekaan ja sekoita hyvin
3. kaada kahteen (1 litran vetoisiin) voideltuihin ja jauhotettuihin leipävuokiin 
4. paista uunin alimmalla tasolla 175'c n.1h 30min 
5. voitele valmiit leivät siirappivedellä
6. anna jäähtyä ja nauti

Vinkki:
* ohjeesta tulee 5 kpl pienempiä leipiä, jotka tehdään 5 dl foliovuissa, nämä on kiva antaa lahjaksi tai viedä myyjäisiin









5

torstai 13. joulukuuta 2018

Herkullinen porkkanalaatikko




Porkkanalaatikko kuuluu myös meidän joulupöytään ja tämäkin on mummuni reseptillä tehty, joka on mun mielestä parasta ikinä. Tarkempaa lähdettä en tiedä. Tämä porkkanalaatikko maistui myös nirsoille pikkusiillekin. 
Ohjeesta tulee kaksi 0,85l rovetta.

Ohje:
600g porkkanoita
vettä keittämiseen
10 dl maitoa
2 dl myllyn paras puuroriisiä
1 tl suolaa
50g voita
2 rkl siirappia
3 munaa 

Päälle:
korppujauhoja
voi nokareita

1. kuori, paloittele ja keitä porkkanat
2. soseuta sauvasekoittajalla porkkanat soseeksi
3. kiehauta maito haudutuskattilassa ja lisää riisit (sekoita muutaman kerran kiehumisen välissä) keitä noin 50 min.
4. kun riisipuuro on valmista lisää suola, voi, soseutetut porkkanat, siirappi ja anna jäähtyä
5. lisää viimeisenä kananmunat ja kaada voideltuihin roveisiin
6. ripottele pinnalle korppujauhoja ja voi nokareita
7. paista 200'c 1h

Vinkki:
* gluteenittomaksi saat laatikon, kun ripottelet pinnalle gluteenittomia Moilas korppujauhoja
Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua, paistat sitten vasta jouluna. Edellisenä iltana otat jääkaappiin sulaamaan ja sitten aattona jossai kohtaa pöydälle. Paistat vähä ennen ruokailua 😊



2

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Paras lanttulaatikko myös gluteenittomana



Meidän joulupöytään kuuluu lanttulaatikko ja mun mielestä meidän mummu osaa tehdä kaikista parasta lattulaatikkoa. Teen joka vuosi mummun reseptillä. Tarkempaa lähdettä en tiedä, mistä mummo ohjeen on käsiinsä saanut, tietoihini kuitenkin kantautui, että samanlainen ohje löytyisi Mysi Lahtisen keittokirjasta.
Ohjeesta tulee 2 x 0,85l rovetta


Ohje:
1 kg lanttuja
vettä keittämiseen
1½ tl suolaa
50g voita
½dl keitinvettä
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujaohoja (gluteenittomat korppujauohot)
2 kananmunaa
3/4 dl siirappia

Päälle:
Korppujauhoja
voita

1. kuori lantut ja keitä kypsiksi
2. soseuta kypsät lantut 
3. lisää ½ dl keitinvettä, suola ja voi ja sekoita
4. sekoita eri kulhossa kuohukerma ja korppujauhot ja anna hetki turvota
5. lisää turvonneet korppujauhot lanttuseokseen ja sekoita
6. anna jäähtyä ja lisää kananmunat ja siirappi
7. sekoita hyvin ja kaada voideltuihin roveisiin
8. paista 150'c noin 1½h

Vinkki:
* Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua, paistat sitten vasta jouluna. Edellisenä iltana otat jääkaappiin sulaamaan ja sitten aattona jossai kohtaa pöydälle. Paistat vähä ennen ruokailua 😊





9

Piparkakut ja pikeeri




Olen nyt tehnyt ainakin viisi kertaa tämän piparkakkutaikinan, joka kerta pienin muokkauksin ja nyt olen tyytyväinen ohjeeseen ja nyt voin jakaa sen teille. Meiltä kun löytyy tuplasti pikkuleipureita, jotka mielellään leipovat. Halusin tehdä reseptin missä lapsetkin onnistuvat tekemään pipareita ja taikinan mitä lapsienkin on helppo työstää. Tässä tämä nyt sitten on ja mulla vaan suu hymyilee, kun vihdoin sain tämän toimimaan. Näissä pipareissa maku tiivistyy vasta seuraavana päivänä 😃 Toinen pojista tuumasi leipoessaan, "äiti tämä taikina on aivan ihana käsitellä nyt tämä ei hajoa käsiin ja kaulinta on helppoa"


Ohje:
150g voita
1½dl sokeria
2 rkl kanelia
4 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl maustepippurijauhetta
2 dl siirappia

2 kananmunaa
1½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja

1. kiehauta miedolla lämmöllä voi, sokeri, mausteet ja siirappi
2. anna jäähtyä
3. lisää kananmunat ja sekoita hyvin
4. sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja lisää taikinaan
5. lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita hyvin
6. laita taikina jääkaappiin levähtämään yön yli
7. leivo pipareiksi ja paista 200'c paksuudesta riippuen noin 7 minuuttia

Vinkit:
* taikina säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, joten ei ole kiire heti kaikkia kerralla leipoa
* valmiit piparit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maku on tiivistynyt
* älä keitä voi-siirappi-mausteseosta liian kuumalla
* laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja painel litteäksi, helpottaa seuraavana päivänä leipomista, kun ei ole yksi iso köntti






Piparit voit koristella tällä pikeerillä kauniiksi

Pikeeri:
1dl valkuaisia
5dl tomusokeria
1tl etikkaa tai sitruunamehua

1. vaahdota valkuaiset, tomusokeri ja etiikka/sitruunanmehu kovaksi vaahdoksi
2. vaahto on valmista, kun pystyt kääntämään leivontakulhon ylösalaisin eikä pikeeri tipu kulhosta. Valmiin pikeerin värjäsin pastaväreillä
3. pursotuksen voit tehdä pienillä pursotuspusseilla tai pelkällä 1 litran pussillakin, muistat vain leikata ihan mini minin loven pussin kulmaan, mitä pienempi lovi sen helpompi saada ohutta nättiä jälkeä

Vinkit:
* etikka ei maistu pikeeristä
* tästä määrästä tulee aika paljon, joten tällä määrällä koristelee jo isommankin satsin pipareita tai piparitalon
* huom! sininen pastaväri on hirmun värjäävää. Sitä ei kannata laittaa kuin ihan pieni piste jos haluaa ihan vaaleansinistä













0

tiistai 20. marraskuuta 2018

Herkulliset suolaisen makeat marengit




Olen aina inhonnut marenkeja, koska ne ovat makuuni ihan liian makeita. 
Mutta sitten päätinkin kokeilla suolaisen makeita, miltä ne maistuisi ja nyt olen ihan rakastunut marenkeihin. 
Täydellinen marenki jää sisältä hieman tahmaiseksi ja päältä rapeaksi.
Ohjeesta tulee 12 kpl.


Turkinpippuri:
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
½ tl hienoa suolaa
2 rkl turkipippurirouhetta (oman maun mukaan pelkkiä salmiakin makuisia tai hedelmän makuisia)
½ tl sormisuolaa

Koristeeksi:
Salmiakkijauhetta tai turkinpippurirouhetta



Toffee-suolapähkinä:
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
½ tl hienoa suolaa
½ japp suklaapatukka (hienonna pieniksi paloiksi ja halutessasi pyörittele pieniksi palloiksi)
½ dl suolapähkinöitä (rouhi hieman pienemmäksi)
½ tl sormisuolaa


HUOM! Japp patukka saattaa sisältä vehnää, joten allergiset huomioikaa tämä!


Koristeeksi:
Suolapähkinärouhetta

Näitä toffee-suolapähkinän makuisia pidin uunissa noin 1h 15min, muutoin samat alla olevat teko-ohjeet 👇

1. vaahdota valkuaiset kovalle vaahdolle (kuppi pitää pystyä kääntämään väärinpäin, jotta on sopivan maksuista)
2. lisää hieno suola ja sokeri hitaasti kokoajan vatkaten 
3. jatka vaahdottamista kunnes saat kiiltävän vaahdon 
4. lisää lopuksi turkinpippurirouhe tai muut mausteet
5. murustele sormisuola kämmenessäsi ihan pieneksi hipuiksi ja lisää vaahtoon
6. kääntele nuolialla kaikki sekaisin 
7. kuumenna uuni 100 asteeseen kiertoilmalle
8. annostele kahdella ruokalusikalla leivinpaperin päälle 12 yhtä suurta nökärettä
9. halutessasi ripottele pinnalle muutama muru koristeeksi
10. paista kieroilmassa 100'c noin 1h 10min (uunista riippuen)




Vinkki:
* jos teet tuosta määrästä pienempiä marenkeja silloin paistoaika lyhenee ja jos teet taas isompia marenkeja tuosta määrästä paistoaika pitenee
* muutenkin paistoaika on hyvn uunikohtainen 
* ensimmäisen kuvan koristeena käytin salmiakkijauhetta, jonka olen ostanut Tampereelta Tallipihalta















0

torstai 15. marraskuuta 2018

Lohileivät myös gluteenittomana






Illanistujaisiin, pikkujouluihin tai muihin juhliin nämät pienet täytetyt lohileivät ovat näyttäviä pikkusuolaisia. 

7 viipaletta ruisleipää
Gluteeniton leipä vaihtoehto esim. tämä hapanjuurileipä

Täyte:
150g kylmäsavulohta
½ nippua tuoretta tilliä
200g yrtti tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
n. ½ tl (pikkuisen vajaa) yrttisuolaa
1/3 tl mustapippurijauhetta
myllystä reilusti lime pippuria
½ limen mehu

salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
suolakurkkua
marinoituja punasipuleita
voiteluun margariiniä
tuoretta tilliä

1. puolita ruisleivät
2. voitele margariinillä palat
3. pese salaatinlehdet ja laita pala salaattia joka viipaleelle
4. valmis täyte
5. pilko pieneksi paloiksi kylmäsavulohi ja tilli
6. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään
7. tarkista maku ja lisää tarvittaessa yrttisuolaa ja limepippuria
8. annostele täyte salaatinlehden pälle
9. koristele kirsikkatomaateilla, suolakurkuilla, marinoiduilla sipuleilla ja tuoreella tillillä

2

Marinoidut punasipulit


Marinoituja punasipuleita voit käyttä esimerkiksi salaateissa, voileivissä, hampurilaisten välissä, tortilloissa tai lisukkeena ihan minkä kanssa vain. 

3 punasipulia

Marinadi:
1dl sitruuna valkoviini etikkaa
1 dl kylmäpuristettua sitruuna rypsiöljyä
1 tl herbemare yrttisuolaa
1½ tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl kuivattua basilikaa
1½ tl sipulijauhetta
1½ dl fariinisokeria

1. lohko punasipulit, jos haluat saada näyttäviä paloja esim. koristeeksi leipiin tai leikkaa siivuiksi jolloi pysyvät paremmin esim. hampurilaisten välissä
2. lisää sipulit lasi astiaan
3. mittaa kaikki marinanadin aineet kattilaan
4. kiehauta nopeasti kaikki
5. anna pieni hetki jäähtyä 
6. kaada marinadi sipuleiden päälle
7. anna marinoitua vähintaan tunti
8. säilytys jääkaapissa





0

keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Joulumuorin herkkukakku Nordic waren kakkuvuoalla myös gluteenittomana





*Yhteistyössä Confetti Oy
Näillä upeilla Nordic waren korkealaatuisilla kakkuvuilla saa upeita kakkuja. Näillä on ihana yllättää ystävä varsinkin joulun alla. Testissä nyt tämä 1,2 litran lotus vuoka. Vuoassa on tarttumaton non-stick pinnoite, jotka ovat valettuja alumiinivuokia. Vuoat kannattaa pestä käsin. Normaalisti kahvikakkujen pitää antaa jäähtyä ennen kuin kumoaa, mutta näillä Nordic waren vuilla tehtäessä kakku pitää kumota samantien, kun otat sen uunista, muutoin tarttuu vuokaan kiinni.


Joulumuorin herkkukakku

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1tl soodaa
½ tl neilikkaa
3/4tl kanelia
½ tl inkivääriä
3/4 dl rusinoita
1½ dl piimää
1 dl siirappia
100g voisulaa

1. voitele vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla
2. sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin
3. kaada taikina vuokaan
4. paista. 175'c noin 35 min (uunista riippuen)
5. kumoa kakku kuumana
6. anna jäähtyä hieman ja nauti kahvin kera



Gluteenittomana: 1,8 litran vuokaan

5½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1 3/4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 dl juoksevaa margariiniä
2 dl siirappia
3 dl piimää
(1½ dl rusinoita)

1. sekoita kaikki hyvin sekaisin 
2. paista voidellussa ja jauhotetussa 1,8l kahvikakkuvuoassa. Uunin pohjalla ritilän päällä paistaa 175'c n.50min (kokeile tikulla paistoajan loppupuolella, koska on valmista) 









0

keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Ravintola Dining 26 uuden menun maistelua




*Postaus on tehty yhteistyössä Dining 26 kanssa.

Arto Rastaan luotsaama 50-paikkainen ravintola Dining 26 Tampereella Aleksanterinkadulla sukeltaa keittiössään välimerellisiin makuihin. Ei kuitenkaan pelkästään niihin perinteisesti Välimeren maiksi miellettyjen Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan ruokiin, sillä ravintola seilaa kulhoannoksineen myös etelämmäksi aina Marokkoon ja Libanoniin asti.

Ravintola on avattu tammikuussa 2016. Sijaitsee Ososen talossa, joka on yksi Tampereen keskustan vanhimmista rakennuksista. Keittiömestarina toimii Matias Ahde ja hovimestari-sommelierina Minttu Halme.

Dining 26 oli ensimmäisiä ravintoloita, joka toi Tampereelle social diningin, eli ruokailutavan, joka pohjautuu pöytäkunnittain jaettavaksi tarkoitettuihin annoksiin. Annokset ovat modernin tapasmaisia, ja makumaailmat ammennetaan Välimeren kaikilta rannikoilta: eli Euroopan puolelta Espanjasta, Italiasta, Ranskasta, Kreikkasta, Turkista, sekä Pohjois-Afrikasta (Marokkosta ja Egyptistä) ja Lähi-Itästä (Libanonista). Listalta löytyy myös muutama pääruuan kokoinen isompi annos, jotka voi tilata itselleen tai jaettavaksi. Ruokalista vaihtuu sesonkien mukaan, noin neljä kertaa vuodessa. Keittiössä ei käytetä oikoteitä, vaan kaikki pohjautuu käsityöhön ja parhaisiin raaka-aineisiin. Kaikki tehdään siis alusta asti itse.

Myös juomatuotteet pohjautuvat vahvasti näille alueille, ja viinejä löytyykin erikoisemmiltakin aluelta kuten mm. Israelista. Marokosta ja Libanonista.

Pienistä annoksista on koostettu myös menukokonaisuuksia, joille on mietitty viinipaketit,  näillä pääsee ihanalle makumatkalle Välimerelle. Ravintola on avoinna iltaisin, tiistaista lauantaihin. Ravintola oli ihanan hämyinen, jonne oli mukava mennä viettämään laatuaikaa, mutta hämyisyyden takia ei ruokakuvat oikein olleet hyviä, joten niitä en tähän postaukseen yritäkkään edes laittaa. Ravintola oli todellakin ehkä tunnelmalisin ravintola missä olen illallistanut, ehdottomasti suosittelen testaamaan!



Tasting menu jonka kävin viineineen maisteleen

Aperitiiviksi maistelin Gamla Brut, joka on perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, joka tulee Israelista, Galileen alueelta. Tuottaja on Golan Heights Winery. Rypälelajikkeet 50 % Chardonnay, 50 % Pinot Noir. Viini on NV (non-vintage), mutta on valmistettu pääosin vuoden 2011 sadosta.

ZA´ATAR MANAKEESH & PARMESAN
Za’atar maustettua Libanonilaista leipää, Parmesan-juustoa ja sitruunajogurttia. Tämä leipä oli todella hyvää ja olisin voinut ahmia tätä vaikka miten paljon.

BURRATA & TOMATO & RUCOLA
Burrata-juustoa, pikkelöityä tomaattia, rucolapyreetä ja tomaattilientä

***
VEAL TARTAR & CAPERS & APPLE
Savustetulla fenkolilla maustettua vasikkatartaria, kaprismajoneesia ja pikkelöityä omenaa

Viini: Santorini Assyrtiko 2017
Kreikalle kuuluvalta Santorinin saarelta tuleva kuiva valkoviini, joka on valmistettu paikallisesta Assyrtiko-rypäleestä, jonka aromit ovat varsin yrttisiä. Kreikkalaisissa viineissä on usein selkeästi aistittavissa alueen vulkaaninen maaperä.

***
BEETROOT ’BAHARAT’ & HAZELNUT
& CHERRIES
Baharat-maustettua punajuurta, hasselpähkinämajoneesia, kirsikkaa ja rakuunaa

SEABASS ’DUKKAH’ & PUMPKIN & GRAPES
Dukkah-paahdettua meribassia, appelsiinilla maustettua kurpitsapyreetä ja viinirypälesalsaa

Viini: Chateau De Monterminod Roussette De Savoie 2015
Pieneltä ja vähemmän tunnetulta Savoien alueelta Ranskan Alpeilta tuleva kuiva valkoviini, joka on upean konsentroitunut ja moniuloitteinen. Tässäkin alueen oma alkuperäisrypälelajike nimeltään Altesse.

***

GNOCCHI & PORCINI & SHERRY
Tattignoccheja, paistettuja sieniä, sherrykermaa ja etikoitua kyssäkaalia

Viini: Enate Barrel-fermented Chardonnay 2016
Pohjois-Espanjasta, Somontanon alueelta kotoisin oleva täyteläisempi valkoviini, joka on valmistettu Chardonnay-rypäleistä. Tammitynnyrikypsytys tuo viinin rakenteeseen leveyttä, ja aromeihin runsautta, kermaisuutta ja savuisuutta.

***

VENISON & DATE & CHESTNUT
Taatelilla glaseerattua peuranniskaa, kastanjapyreetä, juuripersiljaa ja fenkolinsiemenkastiketta

TABBOULEH


Punaviini oli Gaggion Marzemino Nero 2013. Tuottaja on Contra Soarda, ja viini tulee Koillis-Italiasta, Veneton alueelta, ja valmistetaan alueen alkuperäisestä Marzemino Nero-rypäleestä. Melko täyteläinen, pehmeä ja mehevän marjaisa viini, johon kahden vuoden tammitynnyrikypsytys tuo mukavaa syvyyttä ja kevyttä paahteisuutta.


BAKLAVA & CHOCOLATE & RICOTTA
Suklaa-pähkinä baklavaa, Ricottajäätelöä ja suklaakastiketta


Viini: L’Appuntamento Malvasia Passito 2013
Pohjois-Italiasta Emilia-Romagnan alueelta tuleva makea viini, joka tehdään Passito-menetelmällä, jossa rypäleet kuivataan sadonkorjuun jälkeen. Rypälelajike on Italian oma valkoinen Malvasia. Kuivatuista rypäleistä viini saa runsaasti makeutta ja kuivattujen hedelmien ja rusinoiden aromeja. Pitkä kypsytys on tuonut tähän viiniin myös ihanaa pähkinäisyyttä.



































0

torstai 20. syyskuuta 2018

Gluteeniton tonnikalapiirakka


Tein tätä piirasta kaksostemme syntymäpäiville ja koska sai niin kovan suosion, niin päätin sen kirjoittaa talteen :)

Pohja:
½ prk. (125g) maitorahkaa
125g pehmeää voita
3dl Semperin mix med fiber
1½ tl leivinjauhetta

1. sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään 
2. lisää jauhot ja leivinjauhe
3. sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin piirakkavuokiin jauhoja apuna käyttäen
4. valmista täyte


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1½ tl sitruunapippuria 
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
1 prk. ananasmurskaa
1 prk. tonnikalaa
1dl paahdettua paprikaa

1.sekoita keskenään kerma, kananmunat, perunajauhot, juustoraaste, tilli ja sitruunapippuri 
2. kaada vuokien pohjalle
3. lisää sen jälkeen loput täytteet 
4. paista uunissa 200'c n.20-25 min
5. jäähdytä ja nauti


Vinkit:
*Ohjeesta tulee kaksi piirakkaa 35cm X 11cm kokoisiin vuokiin.
* voit tehdä myös pyöreään 28cm halk. olevaan piirakkavuokaan
* tai jos haluat pellillisen verran tuplaa määrät, silloin paista 225'c n.20min






0

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Kuohkea pannukakku


Pannari on nopea ja helppo välipalaherkku koululaisille, joka maistuu kyllä vähän isommillekin. Makoisan ja vähän erilaisemman pannarin saat, kun lisäät taikinaan prk. ananasmurskaa tai paloittelet muutaman omenan, kuutioit ne ja ripottelet peltille taikinan päälle tai lisäät omenahilloa taikinaan. Helppo soveltaa myös suolaiseksi, lisäät vain joukkoon esimerkiksi prk. tonnikalaa, kinkkua, tomaattia kuutioituna, pakaste pinaattia sulatettuna joka vatkataan taikinan sekaan. Vain mielikuvitus on rajana!

Ohje:
5 kananmunaa
½ dl fariinisokeria
1tl suolaa
1 litra maitoa
50g voisulaa
4½ dl vehnäjauhoja

1. vaahdota kuohkeaksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi kananmunat ja farinisokeri
2. lisää suola
3. lisää vuorotellen vähän kerralla maito, voisula ja vehnäjauhot välillä sekoittaen
4. kaada peltille leivinpaperin päälle
5. paista 225'c noin 20 min
6. anna hetki jäähtyä ja nauti





1

maanantai 27. elokuuta 2018

Ben & Anna alumiinittomat deodorantit




Ben & Anna syntyi ajatuksesta luoda maailman paras luonnollinen ja alumiiniton deodorantti. Ben & Annan perustajat olivat kyllästyneet luonnollisten deodoranttien tehottomuuteen ja päättivät luoda maailman parhaan luonnollisen deodorantin. Olen nyt reilu pari viikkoa testaillut deodorantteja ja ne todella toimivat! Itse olen kova hikoilemaan ja haluan käyttää alumiinittomia dödöjä ja nyt taisin löytää sarjan, joka pitää hienhajun poissa ja ihanan miellyttävät tuoksut. Itse pidän raikkaista tuoksuista, en oikein osaa nimetä yhtä tuoksua mikä nousisi ylitse muiden sillä kaikissa oli miellyttävän raikas tuoksu. Deodorantit ovat 100% luonnollisia ja alumiinittomia, sekä myös luonnonkosmetiikkasertifioituja. Tuotteet sisältävät tehokkaita luonnollisia raaka-aineita jotka pitävät kainalot kuivina ja raikkaina. Kosteuttavien ainesosien ansiosta deodorantit ovat tehokkaasti ihoa hoitavia ja kosteuttavia. Deodorantteja on saatavana stickinä sekä tyylikkäänä purkkiversiona spaattelin kera. 
Ben & Anna -deodorantit syntyivät tavoitteesta luoda maailman paras sertifioitu soodadeodorantti. Brändi todella on onnistunut se vie soodadeodorantit täysin uudelle tasolle! Suosittelen lämpöisesti!

Dödöjä löytyy esimeriksi
House of Organic verkkokaupasta







0

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 36-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful