Omatekemä lasagne on vaan niin hyvää jota jostain syystä tulee tehtyä aika harvoin.
Mutta joka kerta niin hivelee makunystyröitä, suosittelen kokeilemaan.
Jauhelihakastike:
500g-600g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli -> silppua veitsellä pieneksi
2-3 valkosipulin kynttä -> hienonna veitsellä pieneksi
3 tl jauhelihamaustetta (santa maria)
3½ tl grillimausetta (santa maria)
1 knorr liha fondi
800g paseerattua tomaattia
kourallinen tuoretta perasiljaa
Ruskista jauheliha, sipulisilppu ja mausteet. Lisää ruskistetun jauhelihan sekaan fondi, paseerattu tomaatti ja persilja. Maistele kastiketta ja voit lisätä oman maun mukaan muitakin lempi mausteitasi.
Juustokastike:
3rkl vehnäjauhoja
30g voita
7dl maitoa
½ tl herbemare yrttisuola
1½ dl juustoraastetta
12kpl lasagnelevyjä
Pinnalle:
juustoraastetta oman maun mukaan
Sekoita vehnäjauhot ja voi, mutta älä ruskista. Kun saat voin ja vehnäjauhot sekoitettua lisää maitoa vähän kerralla hyvin samanaikaisesti sekoittaen. Lisää yrttisuola ja juustoraaste. Kun juustoraaste on sulannut kastike on valmis. Kastikkeen kuuluu olla paksua joten älä säikähdä paksuutta.
Voitele vuoka ja aloita kasaaminen: juustokastike, jauhelihakastike, lasagnelevyt ja taas valkokastike, jauhelihakastike ja lasagnelevyt jne. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Paista 175'c 40min. Anna vetäytyä 10min ennen tarjoulua.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti