10.10.2022

Herkullinen porkkanalaatikko




Porkkanalaatikko kuuluu myös meidän joulupöytään ja tämäkin on mummuni reseptillä tehty, joka on mun mielestä parasta ikinä. Tämä porkkanalaatikko maistui myös nirsoille pikkusiillekin. 
Ohjeesta tulee kaksi 0,85l rovetta.

Ohje:
600g porkkanoita
vettä keittämiseen
10 dl maitoa
2 dl myllyn paras puuroriisiä
1 tl suolaa
50g voita
2 rkl siirappia
3 munaa 

Päälle:
korppujauhoja
voi nokareita

1. kuori, paloittele ja keitä porkkanat
2. soseuta sauvasekoittajalla porkkanat soseeksi
3. kiehauta maito haudutuskattilassa ja lisää riisit (sekoita muutaman kerran kiehumisen välissä) keitä noin 50 min.
4. kun riisipuuro on valmista lisää suola, voi, soseutetut porkkanat, siirappi ja anna jäähtyä
5. lisää viimeisenä kananmunat ja kaada voideltuihin roveisiin
6. ripottele pinnalle korppujauhoja ja voi nokareita
7. paista 200'c 1h

Vinkki:
* gluteenittomaksi saat laatikon, kun ripottelet pinnalle gluteenittomia Moilas korppujauhoja
Laatikot voit tehdä pakkaseen jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua, paistat sitten vasta jouluna. Edellisenä iltana otat jääkaappiin sulaamaan ja sitten aattona jossai kohtaa pöydälle. Paistat vähä ennen ruokailua 😊



4 kommenttia :

  1. Tulipa todella parhainta porkkanalaatikkoa. Keitin riisit vedessä, kun ei ollut laktoositonta maitoa, jota tilaaja
    tarvii. Lisäsin sitten 2 dl laktoositonta kuohukermaa. Äsken söin paljaaltaan, kun unhtui ottaa ruoan kanssa, ja oli
    TODELLA HYVÄÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos ♥ Tämä on kyllä ainut porkkanalaatikko mitä meillä nirso poikakin suostui syömään ja tykkäsi 😊

      Poista
  2. Heippa!Onko tuo porkkanamäärä 600g ennen kuorintaa vai kuorinnan jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Määrä on ennen kuorintaa :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful