Kuohkeat pitaleivät joiden täytettä voit muokata omaan makuun sopivaksi, itse haudutin naudan ulkopaistin ylikypsäksi, joka sopi todella hyvin väliin ja josta tuli herkkulisen mureaa.
3 dl vettä
1 pss. (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
7½ dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja öljy
2. lisää jauhot ja vaivaa
3. jaa taikina 8 osaan
4. kauli taikinapallot litteiksi pyöreiksi lättysiksi (halkaisijaltaan 13cm)
5. kohota 40 minuuttia
6. lämmitä uuni 275'c
7 laita viimeisen 15 minuutin kohusajan aikana pelti uuniin kuumumaan
8. kun pitaleivät ovat kohonneet vetaise leivinpaperi kuuman peltin päälle
9. paista 275'c noin 5-7 minuuttia uunista riippuen
10. anna jäähtyä ja täytä
Täyte:
700g Kujalan tilan naudan ulkopaistia
3-4 rkl burgers & ribs rubia
2 dl vettä
1 dl poppamiehen kansas city bbq-kastiketta
Väliin:
Mustapippuri cheddaria (Jukolan juusto)
punasipulia
kirsikkatomaattia
ylikypsää naudanpaistia
salaattia
Kastikkeeksi:
Chililööki soossia (Kujalan tila)
1. hiero rubi maustetta lihan molemmin puolin
2. sekoita vesi ja bbq-kastike keskenään ja laita haudutuspadan pohjalle
3. hauduta esim. Crock-Pot haudutuspadalla 2 teholla 7h
Ohje gluteenittomana:
2½ dl vettä (42'c)
1 pss (11g) kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
4 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1. sekoita veteen kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää suola, hunaja ja öljy
3. lisää lopuksi jauhot
4. jaa taikina 6 osaan ja leivo heti pitaleiviksi n.13cm halk.
5. kohota 40 minuuttia
6. lämmitä uuni 275'c
7 laita viimeisen 15 minuutin kohusajan aikana pelti uuniin kuumumaan
8. kun pitaleivät ovat kohonneet vetaise leivinpaperi kuuman peltin päälle
9. paista 275'c noin 5-7 minuuttia uunista riippuen
10. anna jäähtyä ja täytä
Ai vitsit, kiitos tästä gluteenittomasta ohjeesta <3
VastaaPoistaHyvää vappua!
♥ ♥ ♥ ♥
Poista