14.8.2018

Makujen sinfoniaa Periscopessa



*Yhteistyössä Periscope


Uusia tuulia ravintolamaailman huipulta suoraan Ratinassa. Huhtikuussa avattuun Arto Rastaan ravintolaan Periscopeen voit mennä viihtymään lyhyen tai pitkän kaavan mukaan, pistäytyä hemmoteltavaksi lasilliselle loungebaariin tai viettää koko illan hyvän ruuan, juoman ja tunnelman parissa! Huikea ravintola ja melkoisen huikeat näköalat, huhheijakkaa! Astuessani hissistä ravintolaan en tiennyt kääntyisinkö kattoterassille vaiko ravintolan puolelle, molemmat vetivät voimakkasti puoleensa. Tampereelta et muuten upeampaa ravintolaa löydä! Ravintolaan astuessa vastassa oli ystävällinen tarjoilija, joka ohjasi pöytään. Ravintolassa ideana on, että annokset voi jakaa, jolloin pääset maistelemaan useampia erilaisia annoksia. Alkuun pöytään tuotiin ihanan lämmin ja rapea leipä levitteineen, jonka maku oli kerrassaan herkullinen! Listalla oli niin paljon kaikkea hyvää, enkä oikein osannut päättää mitä haluaisin, niin valitsin sitten vähän kaikkea 😉 Alkuun maistelin neljää eri annosta, makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, siitakesieniä, kastanjaa ja korinanteria. Rapukakkua, paahdettua pimiento-paprikaa, vihreää tomaattikastiketta ja fingerlimeä. Savusuolattua karitsaa, pikkelöityjä kurkkuja ja omenaa, sinappimousea ja rapeaa perunaa. Sekä misoglaseerattua porsaanposkea, sienidashia, selleriä ja mustaa valkosipulikaramelliä. Ihastuin eniten scampinpyrstöannokseen ja misoglaseerattuun possunposkeen, en osannut päättä kumpi oli parempaa, joten molemmista tuli ehdottomia suosikkejani! 😋 

Pääruoaksi maistelin kahta eri annosta, grillattua entrecotea, chimichurria, paahdettua valkosipulia, tomaattia ja padron-paprikaa ja grillattua limeä. Sekä grillattua naudansisäfilettä, chili-valkosipulivoita, paahdettua valkosipulia, tomaattia ja padon- paprikaa. Näiden kesken mietein pitkään kummasta pidän enemmän, en alkuun osannut oikein päättää, sillä molemmat olivat superhyviä, mutta loppuakohden voittajaksi valikoitui kuitenkin naudansisäfile! Lisukkeiksi pääruoalle otin rapeita savusuolalla maustettuja Belgian perunoita ja aijolia sekä osterikastikkeella, inkiväärillä ja chilillä maustettuja broccoliinejä. Jälkkäriksi maistelin myös kahta eri annosta, kun en siinäkään kohtaa osannut päättää mitä haluan 😉 Maisteluun meni bergamotilla maustettua raparperiä, jugurttisorbettia, pistaasipähkinää ja sitruunakremeä. Sekä amerikkalaisia pannukakkuja, kuusenkerkkäsiirappia, kuningatarhilloa ja vaniljajäätelöä. Ja kyllä olin ihan ähkyssä poistuessani ravintolasta, ei tarvinnut illalla enään miettiä söisinkö iltapalaa!

Ravintolan lasten listalta löytyy jotain ihan muuta kuin nakkeja ja ranskalaisia. Saa ison plussan siitä! Tykkään kun lapsetkin on otettu huomioon. Silloin kun lähdetään lasten kanssa ravintolaan syömään täytyy lapsillekkin olla vaihtoehtona kunnon hienoa ruokaa eikä aina niitä samoja nakkiannoksia. Lapsille voi tilata myös aikuisten annokset puolikkaana puoleen hintaan. Yläkerrasta löytyy myös kabinetti, eikä ollenkaan hullummilla näköalalla, sillä sieltä on suora näkymä Ratinan stadionille. Sekä ihan huikea kattoterassi, johon rakastuin! Suosittelen lämpöisesti ravintolaa 💖






























Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful